Stuttgart l-ar vrea din nou pe Marica

Articol publicat in sectiunea Stranieri pe data 6 februarie 2015

568 marica

Ciprian Marica s-ar putea întoarce în Germania la 4 ani de când a părăsit-o pe Stuttgart. Publicaţia fussballtransfers.com spune că oficialii lui VfB s-au gândit să-l recheme pe atacantul naționalei, care în prezent se află sub contract cu Konyaspor.

Marica a jucat în trei meciuri în prima parte a sezonului, după care s-a accidentat la genunchi. După operaţie, internaţionalul a făcut recuperarea la VfB Stuttgart, lucru care spune că încă se află în relaţii bune cu cei de acolo.

Marica ar putea avea şansa să revină în vestiarul lui Stuttgart, acolo unde ar deveni coleg cu Alex Maxim, dacă acesta nu va pleca. Stuttgart are mari probleme în atac după ce titularul Ibisevic s-a confruntat cu probleme medicale care l-au scos din formă, iar Ginczek şi Rausch au fost trimişi deja la echipa a doua. Huub Stevens are nevoie un vârf cu experienţă, care să-l ajute în evitarea retrogradării. Stuttgart se află în prezent pe locul 15 în Bundesliga, dar la doar 2 puncte distanţă de locul care asigură retrogradarea. Lupta se anunţă foarte grea, având în vedere că în subsolul clasamentului se află echipe ca Werder Bremen şi Borussia Dortmund.

Dacă este să le dăm în continuare crezare celor de la fussballtransfers.com, în acest moment există un obstacol în discuţiile dintre Ciprian Marica şi Stuttgart. Nemţii îi oferă un contract pe 6 luni, cu opţiune de prelungire, în timp ce Marica ar dori să semneze un angajament pe o perioadă mai lungă.

Ciprian Marica a plecat în Bundesliga în vara lui 2007, după ce a decis să se despartă de Şahtior Doneţk. Stuttgart a achitat atunci 8 milioane de euro, cea mai sumă pe care o cheltuise până atunci pentru transferul unui jucător, sumă cu atât mai mare cu cât acesta era român. Recordul stabilit de Marica a fost egalat în 2009, în clipa în care Stuttgart a transferat Fiorentinei suma de 8 milioane de euro în schimbul lui Zdravko Kuzmanovic.

Oficialii lui Stuttgart au avut aşteptări extrem de mari de la Marica. După un tur departe de a fi bun, românul recunoştea atunci că evoluţiile sale îi sunt marcate de presiunea pe care o simţea din cauza sumei plătite pentru transferul său:

“Am simţit din partea tuturor o presiune. Nu pot zice că e o perioadă foarte bună, dar sper să mă acomodez şi să demonstrez că banii daţi pentru mine merită”, anunța Marica. Totuşi, el a recunoscut după plecarea la de la VfB că perioada de la Stuttgart a fost cea mai frumoasă din viața sa sportivă: “Am multe amintiri frumoase alături de Hleb la Stuttgart. Vremurile acelea au fost cele mai bune din carierele noastre”.
Fostul jucător al lui Şahtior Doneţk a rămas la Schalke până în 2011, când s-a transferat la Schalke. În perioada pe care a petrecut-o la Stuttgart, Marica a adunat 132 de meciuri, a marcat 30 de goluri şi are la activ 21 de pase decisive.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!