Stuttgart respiră puțin, dar fără Maxim

Articol publicat in sectiunea Stranieri pe data 5 mai 2014

532 alex maximVenirea lui Huub Stevens pe banca tehnică a lui VfB Stuttgart n-a fost cea mai bună variantă pentru Alexandru Maxim. Internaţionalul român n-a reuşit încă să câştige încrederea noului antrenor şi a ajuns din cel mai bun pasator în prima parte a campionatului o rezervă de lux. Mă rog, cu limitele de rigoare.

Aşa s-a întâmplat şi cu Schalke, meci extrem de greu, dar în care cei de la Stuttgart aveau nevoie de victorie în goana după salvarea de la retrogradare. Speranţe erau, mai ales că jocul „şvabilor” creşte în fiecare etapă după venirea lui Huub Stevens.

Meciul a început bine pentru echipa lui Maxim, Harnik a marcat în minutul 23 din pasa lui Didavi şi a stabilit scorul pauzei. Şi după revenire, VfB a stat excelent în teren. Cacau a marcat în minutul 54, iar Harnik a făcut dubla în minutul 59. Szalai a redus din diferenţă în minutul 69, însă până la final, tabela a rămas neschimbată, 3-1.

Alexandru Maxim a intrat în minutul 77, dar jocul său a fost departe de a fi impresionant. Site-ul whoscored.com l-a notat cu 6.3, printre cele mai mici de pe teren. În urma acestui joc, Stuttgart rămâne pe prima poziţie care asigură salvarea de la retrogradare, dar se distanţează la 4 puncte de Hamburg, ocupanta locului 16. Până la finalul campionatului mai sunt doar trei etape, iar speranțele încep să mijească în curtea celor de la VfB.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!