Subțierea gleznelor, un ideal

Articol publicat in sectiunea Sănătate pe data 14 august 2015

De ce am gleznele groase? O întrebare care apare în minte multor femei care sunt nemulțumite de dimensiunea gleznelor lor. Cauzele sunt diverse, iar în majoritatea cazurilor există soluții de subțiere a gleznelor.

Deopotrivă femeile și bărbații apreciază gleznele subțiri, care par a da o alură mai feminină domnișoarelor și doamnelor. Dar nu toate femeile se bucură de glezne subțiri!

Iată câteva cauze ale îngroșării gleznelor și câteva soluții de subțiere!

Creșterea în greutate

Pe măsură ce kilogramele se acumulează, și depozitele de grăsime de la nivelul picioarelor cresc, inclusiv în zona gleznelor. Deși nu toate femeile care se îngrașă întâmpină problema îngroșării gleznelor, în unele cazuri se poate totuși întâmpla. Dobândirea greutății corporale ideale prin dietă și exerciții fizice poate ajuta la subțierea gleznelor. Ca exerciții fizice pentru subțierea gleznelor sunt recomandate săriturile cu coarda, alergături și jumping jacks, acele sărituri în care depărtezi picioarele și mâinile concomitent, ducându-le deasupra capului în sincron.

Retenția de apă

Gleznele groase pot fi, de fapt, doar glezne umflate din cauza retenției de apă. Femeile gravide confruntă cel mai des această problemă care, însă, după naștere se remediază de la sine. Însă există persoane care rețin apă din cauza regimului alimentar nepotrivit. De regulă, femeile care mănâncă foarte sărat obișnuiesc să se confrunte cu retenția de apă în organism. Pentru a scăpa de această problemă și, implicit, pentru a avea glezne subțiri se recomandă reducerea aportului de sare din alimentație, precum și purtarea unor ciorapi speciali de compresie care dezumflă picioarele și gleznele.

Cauze genetice

Dacă părinții au avut glezne groase, se prea poate ca și copiii să aibă. În astfel de cazuri, gleznele groase au cauze genetice pe care nu le poți controla nicicum. Ține de cum s-au format oasele și cum s-a format musculatura pe fond genetic. Însă pentru a obține cel mai bun rezultat din „materialul” pe care îl ai, așadar să previi cel puțin îngroșarea gleznelor din alte cauze, este recomandat atât sportul, cât și un regim alimentar cu aport scăzut de sare. Totodată, pentru a obține efectul de glezne mai subțiri, femeile pot purta tocuri!

Tratamentele medicamentoase

Medicamentele pentru tratarea hipertensiunii, tratamentele hormonale și antidepresivele, dar și anticoncepționalele pe bază de estrogen pot cauza umflarea picioarelor și a gleznelor, atât ca reacție inflamatorie, cât și ca retenție de apă. Dacă constați că ți s-au îngroșat gleznele sau ți s-au umflat picioarele în timp ce ai luat un tratament medicamentos, poți discuta cu medicul care ți l-a prescris pentru a-ți da altceva, căci se poate ca organismul tău să nu reacționeze prea bine la medicamentele respective.

Autor articol: Diana Roman

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!