Succes pentru afacerile de familie

Articol publicat in sectiunea Economie pe data 24 octombrie 2014

Trei sferturi dintre afacerile de familie din România au înregistrat creşteri ale cifrei de afaceri în ultimul an financiar, dar competiţia este mai intensă, iar presiunea asupra preţurilor este mai mare.

„74% dintre afacerile de familie din România declară că au înregistrat o creştere a cifrei de afaceri în ultimul an financiar, însă antreprenorii din ţara noastră sunt mai precauţi decât omologii lor la nivel global în ceea ce priveşte viitorul, ei fiind preocupaţi mai ales de situaţia economică generală şi de înăsprirea competiţiei”, arată un sondaj al companiei de audit şi consultanţă PwC, citat într-un comunicat.       

Astfel, 62% dintre respondenţii români se aşteaptă la o creştere constantă a afacerii lor în următorii cinci ani, iar alţi 13% mizează pe o creştere rapidă şi agresivă, scrie Mediafax. Nevoia de continuă inovare, instabilitatea pieţei, atragerea personalului cu abilităţi cheie, competiţia acerbă şi globalizarea accentuată sunt menţionate ca fiind cele mai importante provocări pentru afacerile de familie din România.

Pentru a continua să crească, afacerile de familie trebuie să se adapteze mai repede, să inoveze mai devreme şi să-şi profesionalizeze felul în care îşi desfăşoară operaţiunile, conform celui de-al şaptelea sondaj bienal PwC, efectuat pe un eşantion global de 2.378 proprietari şi directori de afaceri de familie din peste 40 de ţări, inclusiv România.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!