Sucurile de fructe, daunatoare sanatatii

Articol publicat in sectiunea Sănătate pe data 27 ianuarie 2014

Sucurile naturale de fructe contin cantitati impresionante de zahar si nu ar mai trebui recomandate de medici, mai ales in cadrul regimurilor de slabire. Cantitatea mare de fructoza le face la fel de periculoase ca bauturile racoritoare.

Expertii din sanatate avertizeaza asupra pericolelor sucurilor naturale de fructe si recomanda consumatorilor sa le dilueze cu apa.

„Sucul de fructe este mult mai concentrat decat un fruct ca atare si chiar contine mai mult zahar decat unele racoritoare carbogazoase. Din acest motiv, se absoarbe foarte repede in stomac, ceea ce face ca intre Coca Cola si sucul de portocale sa nu fie, sincer, nicio diferenta. Este usor sa renunti la suc, inlocuindu-l cu un fruct sau macar sa il mai diluezi cu apa”, sustine Susan Jebb, in The Sunday Times.

Medici din intreaga lume imbratiseaza aceasta idee si sustin ca in ultimii 30 de ani, consumul de fructoza – zaharul din sucurile de fructe – s-a dublat.

„Mananci o portocala sau doua si deja te simti satul. Acum, bei un suc de portocale stors din sase fructe, iar peste doua ore mananci normal. Sucurile sunt o amagire”, spune si Barry Popkin, expert in alimentatie, citat de guardian.co.uk.


Etichete: , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!