Sudwest Presse: „România dă primele semne de îmbunătățire”

Articol publicat in sectiunea Politică externă pe data 12 iunie 2015

În plin scandal de corupție în politica românească, apar voci care susțin că situația generală nu e așa de gravă. În România se pare, la o primă vedere, că se înrăutățește corupția, însă este tocmai invers, scrie, într-un mic comentariu, publicația germană Sudwest Presse.

Acțiunile Justiției împotriva premierului Victor Ponta, trimiterea la închisoare a mentorului său, Adrian Năstase, și valul de arestări împotriva demnitarilor PSD sunt semne de îmbunătățire, arată publicația citată. „Corupției i se spune pe nume în România și nici măcar premierul nu este la adăpost de urmărirea penală”, mai spune sursa citată, care este de părere că această situație se datorează UE, care, în pofida protestelor României, a insistat să mențină cerințele de întărire a sistemului de justiție. Fără aceste eforturi în sensul deschiderii și transparenței administrative, România ar fi la fel de coruptă ca în urmă cu zece ani.

Publicația germană arată că „Ponta va încerca cel mai probabil să dea o altă turnură investigației DNA și să pară o victimă a Opoziției și președintelui Klaus Iohannis. Însă cei care îl urmăresc nu sunt rivali politici, ci judecători și procurori, iar motivația lor de a drena societatea e împărtășită de întreaga națiune”. Jurnaliștii germani conchid că „PSD sunt moștenitorii rețelelor, experienței, prieteniilor și pozițiilor în economie ale comuniștilor”.

Sudwest Presse este un cotidian german din sud-vestul țării. Varianta online este un portal de peste 20 de publicații locale.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!