Sume record în 2015 pe transferurile din Premier League

Articol publicat in sectiunea UK la bani mărunţi pe data 10 septembrie 2015

Cluburile de fotbal din Premier League au depăşit recordul totalului sumelor alocate transferurilor de jucători, potrivit unei analize realizate de Deloitte.

Anul acesta, echipele fruntaşe englezeşti au cheltuit un total de £870 de milioane, cu £35 mai mult decât recordul stabilit în 2014. Perioada de transferuri a început pe 1 iulie şi s-a încheiat pe 1 septembrie 2015.

Cei mai mulţi bani au fost investiţi de către clubul Manchester City, achitând £160 de milioane pe jucători talentaţi, suma reprezentând un record nu numai pentru Manchester City, ci pentru orice club englezesc.

Conform lui Alex Thorpe, analist la Deloitte, cluburile din Premier League au avut sume mai mari la dispoziţie, datorită încasărilor în creştere, în special din contractele cu televiziunile locale şi internaţionale, alegând să investească în jucători talentaţi.

„Cheltuiala totală în 2015, pe cele două perioade de transferuri, din ianuarie, respectiv din vară, reprezintă iarăşi un record, atingând cota de £1 miliard pentru prima oară în istorie”, a mai spus Thorpe, „depăşind la acest capitol cu cel puţin 100% orice altă ligă naţională de fotbal din Europa”.

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!