The Sun, despre primul autocar cu „cersetori”

Articol publicat in sectiunea UK, despre români pe data 31 decembrie 2013

„Cersetori insolenti – Juramant pentru infractiune al romanilor din primul autocar spre Marea Britanie”, titreaza tabloidul The Sun in editia sa din 31 decembrie. „Anglia este de-acum si tara noastra”, spun migrantii romani citati in acelasi articol, scris ca urmare a unei corespondente transmise de Brian Flynn, jurnalist de investigatii aflat in Transilvania.

„Primul autocar cu migranti romani a plecat spre Regatul Unit in 30 decembrie. Unii dintre ei se laudau cu planurile lor de a cersi sau de a fura de la britanicii «cei generosi».”, scriu cei de la The Sun. „Pasagerii fluturau biletele de calatorie pentru care au platit cate 75 de euro, scandand «Anglia, Anglia». Ei erau pregatiti pentru o calatorie de 1.400 de mile prin Europa”, mai arata jurnalistii celui mai vandut tabloid britanic. Textul a fost insotit de o imagine in care un grup de unsprezece romani imbracati neingrijit zambesc langa usa unui autocar. Cativa dintre ei tin in mana ridicata deasupra capului o hartie ce pare a fi un bilet de calatorie.

„Printre cei dornici de a trece frontierele deschise ale regatului Marii Britanii se afla un fost condamnat la inchisoare pentru furt si fiul sau care ii este, in acelasi timp «ucenic». Alti cativa calatori au recunoscut ca si-au dus viata furand fier vechi sau au trait de pe urma beneficiilor sociale primite de la stat”, mai afla cititorii The Sun din acelasi articol.

Autor articol: Marcel Istrate
Etichete: , , , , , , , , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!