The Sun s-a despărţit de „fata de la pagina 3”

Articol publicat in sectiunea UK la bani mărunţi pe data 23 ianuarie 2015

Tabloidul britanic The Sun a decis, după nu mai puţin de 45 de ani, să rupă tradiţia de a tipări pe pagina trei a publicaţiei un top model la bustul gol.

„Fata de la pagina trei” a fost introdusă la numai un an de la preluarea publicaţiei de către mogulul media, Rupert Murdoch. Pe parcursul decadelor, Murdoch a fost un apărător de neclintit al fetei de la pagina trei, însă acum a cedat presiunii tot mai mari venite din partea unei campanii foarte incisive, care a primit sprijin, printre altele, din partea unor politicieni, a sindicatelor, a universităţilor, a diverselor organizaţii caritabile. „Fata de la pagina trei” a avut încă de la început opozanţi serioşi, în special din rândurile mişcării feministe.

Schimbarea a avut loc începând cu data de 19 ianuarie, când pagina a prezentat un model ce purta sutien. Ediţia din ziua următoare avea ca protagoniste nişte fete în bikini, alergând pe o plajă.

Totuşi, The Sun va continua practica, însă pe site-ul dedicat secţiunii, cu adresa Page3.com, al cărei conţinut poate fi accesat doar de utilizatorii plătitori.

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!