Sunderland, refuzată

Articol publicat in sectiunea Stranieri pe data 8 octombrie 2015

600 pantilimon„Adevărul e că lotul nostru pur şi simplu nu era suficient de bun! Clubul ştia că trebuie să aducem întăriri, dar preşedintele nu mi-a zis în nici o clipă cât putem cheltui. Am devenit negativist şi nu mă mai simţeam bine în pielea mea”, e declaraţia dată de olandezul Dick Advocaat în momentul despărţirii de Sunderland, care pare să cântărească enorm în aceste momente, când „pisicile negre” încearcă să găsească un antrenor capabil să salveze formaţia de la retrogradare.

După opt etape Sunderland nu a cunoscut încă gustul victoriei, având doar 3 puncte dintr-un total de 24. Trupa lui Pantilimon e penultima în Premier League, cu cele mai multe goluri primite (18) şi o depăşeşte doar pe Newcastle (tot 3 puncte, dar un golaveraj inferior), care are însă scuza unui program extrem de dificil în debutul sezonului.

Conform presei din Anglia, trei antrenori au refuzat deja propunerea de a o prelua pe Sunderland, printre ei numărându-se inclusiv Sam Allardyce, care e liber de contract după despărţirea de West Ham. „Big Sam” era văzut drept varianta optimă pentru Sunderland, dar acesta nu pare convins că echipa se poate salva de la retrogradare cu actualul lot. David Moyes (în prezent la Real Sociedad) şi Sean Dyche (Burnley, în Championship) sunt ceilalţi doi tehnicieni contactaţi de şefii „pisicilor negre”, care au refuzat însă propunerea.

În aceste condiţii, favorit să o preia pe Sunderland este Nigel Pearson, care a antrenat-o până în vară pe Leicester. Pearson a fost înlocuit cu Ranieri în pauza competiţională, după ce în sezonul trecut a salvat-o pe Leicester de la retrogradare cu o serie fantastică de rezultate în finalul sezonului.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!