„Sunt aerofob, dar mă tratez”

Articol publicat in sectiunea Social pe data 11 septembrie 2015

Un proiect pilot pentru tratarea fricii de a călători cu avionul, intitulat „Sunt aerofob, dar mă tratez” și în care psihoterapeuți și personal aeronautic vor explica prin materiale video sau direct cât este de sigur transportul aerian, a fost lansat recent.

Proiectul a fost lansat de Compania Națională Aeroporturi București în parteneriat cu Tarom, va începe la jumătatea lunii octombrie și se va desfășura în fiecare zi de sâmbătă, pe durata a șase săptămâni, o ședință având între două și patru ore, potrivit Mediafax.

„Ne-am ales sloganul «Sunt aerofob, dar mă tratez» inspirați de filmul «Sunt timid, dar mă tratez». Inițiativa acestui proiect a fost determinată de obiectivul de a oferi clienților servicii de cea mai bună calitate, luând în calcul faptul că, din punct de vedere statistic, 1 din 5 oameni suferă de aerofobie”, a declarat Valentin Iordache, director al Departamentului Comunicare și Relații Publice al Companiei Aeroporturi București.

El a spus că, în funcție de rezultatul proiectului pilot, care este o premieră pentru România, va putea fi instituit un curs pentru cei care vor dori să se trateze de anxietatea din timpul zborului, cursurile în acest caz fiind contra cost.

Proiectul pilot va avea șase sesiuni, intitulate „Frica și teama”, „Oamenii care lucrează în aviație”, „Avionul și caracteristicile sale tehnice”, „Strategii de succes pentru eliminarea fricii de zbor”, „Pregătește-te de zbor” și „Să trecem la zbor”, iar cursanților le vor fi prezentate caracteristicile tehnice ale avionului, dar și comportamentul aeronavei pe timp de ceață, furtună, turbulențe, goluri de aer. În timpul cursurilor, va putea fi vizionată o aeronavă staționând și cum se pregătește de zbor, pentru ca, în final, cursanții să participe chiar la un zbor de 20-40 de minute.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!