Suntem cei mai tari din Londra… la furat!

Articol publicat in sectiunea Diaspora pe data 17 martie 2016

uk-politia-britanica-hoti-romani

Cu 1.900 de conaţionali trimişi după gratii în 2015, un sfert din totalul condamnaţilor străini din Londra, românii sunt lejer fruntaşii metropolei britanice, anunţă romaniatv.net, care citează o statistică pe anul trecut.

Românii nu se ocupă de spălare de bani în City, cum fac alţii şi scapă neprinşi, ei doar pun mână şi fug (sau merg mai departe calm) – se ocupă de furturi din magazine, din bancomate sau la evenimente publice. Şi, nu de puţine ori, dau dovadă de ingeniozitate.

Sigur, avem de-a face în mare parte cu o categorie a conaţionalilor noştri care poartă, spre nefericirea celorlalţi, acelaşi nume de „români”. Mai nou, o bună parte dintre britanici au început să facă diferenţa şi înţeleg că, în bună măsură, e vorba de acei „români” care se ocupă cu infracţionalitatea – furturi, spargeri, trafic uman, cerşetorie, prostituţie – de când se ştiu. În condiţiile în care clanuri întregi se ocupă cu astfel de practici şi nici măcar nu le este frică de închisoare, nu-i chiar aşa dificil să fii inovator. Poate că unii nu ştiu să scrie sau să citească, dar cu siguranţă au tot timpul din lume ca să circule, ca să observe, ca să-şi vândă ponturile unul altuia, ca să testeze cu tupeu şi să intre pe piaţă cu ultima „inovaţie” a „industriei”.

Sunt acei români care se travestesc pentru a jefui magazinele de bijuterii, cei care se folosesc de înghesuiala tinerilor la concerte sau la vreo premieră de film din Londra cu VIP-uri de Hollywood pentru a extrage telefoanele mobile şi nu numai, sunt diversele tehnici de cerşetorie şi, să nu uităm, „bomba” de săptămâna trecută din Franţa, când ai noştri „români” au avut neinspirata idee de a mima un atac terorist pe metroul parizian dând drumul la nişte pocnitori tocmai pentru a crea spaima şi confuzia atât de necesare pentru a lucra cu precizie la extragerea de valori de pe oamenii panicaţi (patru românce au fost prinse, iar doi bărbaţi au reuşit să fugă de autorităţi).

Dar, de departe, preferatele românilor din UK, potrivit Agerpres, sunt bancomatele şi aici nu vorbim doar de acei „români”. S-ar părea că 9 din 10 infracţiuni la ATM-urile din Marea Britanie sunt comise de români. De-a dreptul spectaculos!

 

Sunt „homeless”. Mai e loc şi pentru mine?

Daily Mail avertizează: „Numărul românilor din Londra fără adăpost s-a dublat într-un an”, mai exact a crescut cu 90% şi reprezintă acum în jur de o cincime din totalul de 7.851 de persoane fără adăpost înregistrate de autorităţi anul trecut.

Nu numai numărul românilor fără adăpost a crescut, ci au fost creşteri notabile şi în rândul bulgarilor, al letonilor şi al polonezilor, mai arată statistica oficială. Britanici sunt mai puţin de jumătate din total.

3.212 dintre persoanele fără adăpost din Londra de anul trecut erau britanici, 1.388 români, 639 polonezi şi 227 lituanieni.

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!