Sunteți client TalkTalk? Datele dumneavoastră personale ar putea fi în pericol!

Articol publicat in sectiunea Articole importante, Diaspora, Utilităţi pe data 31 octombrie 2015

uk_Talk Talk_atac cibernetic

TalkTalk, una dintre cele mai cunoscute companii din Marea Britanie, furnizor de servicii de telefonie și internet, cu un portofoliu de peste 4 milioane de clienți din Marea Britanie, a anunțat joi, 22 octombrie, că detalii bancare și informații personale ale clienților au fost accesate de către persoane neautorizate.

În Anglia, mulți sunt românii care au abonamente și contracte cu această companie.

Potrivit autorităților, toți clienții ar putea fi afectați, însă este prea devreme pentru a se cunoaște cu exactitate ce date au fost furate, spun cei care se ocupă de rezolvarea cazului. Poliția investighează un atac cibernetic semnificativ asupra site-ului TalkTalk. Nimeni nu a fost arestat, dar o anchetă penală este în curs de desfășurare.

Datele personale ale clienților care au fost vizate sunt: nume și adrese, data de naștere, adresa de e-mail, numerele de telefon, informațiile contului TalkTalk și detaliile bancare și ale cărților de credit. Potrivit BBC, compania și-a alertat toți clienții asupra atacului cibernetic. Fiecare client TalkTalk a primit un e-mail în care a fost anunțat că date de identificare importante au fost compromise. De asemenea, băncile din Marea Britanie au fost alertate și urmează să ia măsuri pentru a proteja conturile clienților săi care au fost afectați de acest atac. Acesta este al treilea atac în ultimul an asupra companiei TalkTalk, iar clienții încep să își pună serioase întrebări asupra nivelului de securitate și siguranță al datelor personale pe care compania le deține.

—————————————

„Luni după-amiază, un băiat în vârstă de 15 ani a fost arestat în Irlanda de Nord. Polițiștii spun că adolescentul are legătură cu atacul cibernetic al companiei TalkTalk.  Băiatul a fost arestat în zona Antrim, în jurul orei 04:20 pm, luni, de către ofițerii de la Serviciul de Poliție al Irlandei de Nord (PSNI), care lucrează cu detectivii de la unitatea de combatere a criminalității cibernetice Poliției Metropolitane a (MPCCU).”

Sursa: The Guardian

—————————————

Autor articol: Oana Padureanu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!