Supă de fructe de mare

Articol publicat in sectiunea Preparate din peşte, Supe şi ciorbe pe data 24 octombrie 2014

Ingrediente:

Un pachet de fructe de mare asortate (400 g) – trebuie să cuprindă creveţi decorticaţi, scoici, caracatiţă şi calamar , 2-3 linguri de ulei, 50 g orez, puţin susan, capul şi coada de la un peşte (crap sau şalau, minim 500 g), 2 cartofi medii, o conservă de porumb, piper, sare, zahăr, oţet.

Mod de preparare:

Se fierb cartofii (curăţaţi), se pasează, se pun înapoi în apa în care au fiert şi se amestecă bine până se formează o zeamă groasă, apoi se depozitează la frigider (minim 2-3 ore).

Peştele se pune la fiert separat cu puţină sare şi 5-6 picături de oţet, se lasă să fiarbă bine (40-45 minute), apoi se strecoară şi se amestecă cu cremă de cartofi şi se pune la foc foarte mic.

Orezul se fierbe separat cu 150 ml de apă, sare, un vârf de cuţit de zahăr şi 10-12 picături de oţet. Când este fiert (după 7-9 minute), se ia de pe foc şi se păstrează acoperit.

În timpul acesta, se trag la tigaie fructele de mare. Se încinge uleiul în tigaie, se pun fructele de mare amestecând continuu, iar după un minut se sting cu 100 ml de apă, se adaugă piperul şi se mai lasă la fiert timp de 2 minute.

Se varsă într-o supieră orezul, fructele de mare, 3-4 linguri de boabe de porumb. Deasupra se toarnă zeama de la peşte şi cartofi (în clocot) şi se presară cu seminţe de susan (cca 1 lingură). Se acoperă pentru 20 de minute, apoi se serveşte cât mai caldă.

Autor articol: Diana Roman

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!