Suplimente alimentare necesare bărbaților

Articol publicat in sectiunea Sănătate pe data 3 iulie 2014

În ciuda faptului că femeile se îngrijesc mai mult de starea lor de sănătate și sunt atente la nivelul de suplimente alimentare consumate, nici bărbații nu ar trebui să neglijeze acest aspect. Organismul masculin are nevoie de o serie de vitamine și minerale pentru o bună funcționare. Iată care sunt cele mai necesare:

Bor

Borul este un mineral care ajută la prevenirea cancerului de prostată. Conform unor studii realizate, bărbații care au în organismul lor un nivel ridicat de bor sunt cu aproximativ 65% mai protejați împotriva acestei forme de cancer.

Dincolo de acest aspect, consumul de suplimente naturale pe bază de bor stimulează puterea de concentrare și îmbunătățește memoria. Medicii recomandă bărbaților să consume 3 miligrame de bor în fiecare zi atât din suplimente, cât și din alimentație (alune).

Crom

În general bărbații iau suplimente de crom pentru a-și dezvolta masa musculară, însă puțini știu că acest element îi protejează împotriva diabetului. Medicul american Richard Anderson a declarat că „suplimentele pe bază de crom reprezintă cea mai bună modalitate naturală prin care poți păstra insulina la un nivel optim”. Este recomandat să consumi zilnic 35 de micrograme de crom în fiecare zi.

Coenzima Q10

Chiar dacă acest element te duce cu gândul la o cremă pentru femei, în realitate coenzima Q10 stimulează nivelul de energie și întărește sistemul imunitar. Coenzima Q10 acționează ca un antioxidant și reușește astfel să lupte împotriva afecțiunilor de ordine neurologic. De asemenea, coenzima Q10 are efecte benefice împotriva cancerului, împotriva bolilor de inimă, a tensiunii arteriale și a migrenelor.

Vitamina E

Vitamina E încetinește procesul de îmbătrânire în cazul bărbaților și ajută la prevenirea anumitor boli la care bărbații sunt mai sensibili (Alzheimer, cancer, boli de inimă și de ochi). De asemenea, consumul de suplimente pe bază de vitamina E ajută la tratarea problemelor musculare cauzate de exercițiile fizice intensive.

Autor articol: Diana Roman

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!