Suspectat de uciderea unui scriitor grec

Articol publicat in sectiunea Diaspora în lume pe data 9 ianuarie 2015

Un bărbat de naţionalitate română în vârstă de 25 de ani a fost arestat marţi, fiind suspectat de uciderea lui Menis Koumandareas, unul dintre cei mai prestigioşi scriitori din Grecia, găsit strangulat la începutul lunii decembrie în locuinţa sa din Atena, a anunţat poliţia.

Prezentat la Parchet, bărbatul este suspectat de asasinat şi tentativă de furt. El urmează să fie prezentat unui judecător în vederea punerii sub acuzare. Un presupus complice este căutat, scrie Mediafax.

Scriitorul grec Menis Koumandareas, în vârstă de 83 de ani, a fost găsit mort, la 8 decembrie, prezentând răni la nivelul gâtului şi a feţei, în locuinţa sa din Kypseli, un cartier popular din Atena. Uşa apartamentului său nu a fost forţată, fiind luată în calcul ipoteza unui agresor cunoscut de scriitor.

Autor a peste 20 de romane, volume de nuvele şi eseuri, a cărui carieră a debutat în anii 1960, Menis Koumandareas a fost recompensat de două ori cu premiul de stat pentru roman din Grecia. Cărţile sale au fost traduse în numeroase limbi străine. De asemenea, a tradus în limba greacă mai multe cărţi scrise de autori celebri, printre care se numără Ernest Hemingway şi Scott Fitzgerald.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!