Swimathon: aproape 170.000 lei

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 10 iulie 2015

589 swimathonParticipanţii la cea de-a treia ediţie a Swimathon au înotat 2.399 de lungimi de bazin şi au strâns până acum 168.000 lei pentru cele 16 proiecte înscrise de ONG-uri, cei care doresc putând să facă donaţii în continuare până pe 5 august.

Peste 230 de înotători şi peste 1.000 de spectatori s-au strâns sâmbătă la bazinul acoperit “Tolea Grinţescu” de la Clubul Sportiv Dinamo, pentru a susține 16 proiecte din comunitatea bucureşteană. Pentru a strânge donaţii pentru aceste proiecte, înotătorii au parcurs împreună 2.399 de lungimi de bazin, echivalentul a aproape 120 de kilometri. 950 de donatori au contribuit împreună cu peste 168.000 lei, dintre care 26.000 de lei au fost strânşi la faţa locului.

Cea mai mare parte a sumelor strânse provine de la donatori individuali, iar restul de la companii. Cea mai mare donaţie oferită de o persoană fizică a fost de 1.000 de lei, în vreme ce donaţia medie a unei persoane a fost de 145 de lei.

Platforma Swimathon (www.swimathonbucuresti.ro) rămâne deschisă până pe 5 august pentru donaţii pentru cele 16 de proiecte.

Swimathon este o inițiativă prin care organizaţiile sau grupurile înscriu cauze din comunitatea locală, companiile şi înotătorii aleg pentru ce se implică, iar susţinătorii donează pentru fiecare lungime de bazin înotată de favoriţii lor.

Campania Swimathon Bucureşti 2015 strânge fonduri pentru proiecte din domenii diverse: sănătate, educaţie, muzică, dezvoltare personală, implicare civică. Bugetele iniţiativelor înscrise sunt cuprinse între 8.000 şi 27.000 de lei.

Printre proiectele pentru care se strâng fonduri la această ediţie a Swimathon Bucureşti sunt înfiinţarea primei bănci de lapte matern din ţară (Asociaţia Consultanţilor în Lactaţie din România), realizarea de manuale şi caiete de exerciţii pentru cursurile de arhitectură, materie opţională la clasele primare (Asociaţia De-a Arhitectura), transport şcolar adaptat elevilor cu dizabilităţi motorii (Fundaţia Motivation România), mese calde acordate timp de un an copiilor care vin la Clubul de Educaţie Alternativă din cartierul Ferentari (Fundaţia Policy Center for Roma and Minorities), susţinerea Casei Agar, centru rezidenţial pentru victime ale violenţei domestice şi sărăciei (Asociaţia Touched România), asistenţă în advocacy acordată grupurilor şi comunităţilor locale (Centrul de Resurse pentru Participare Publică), o tabără muzicală pentru copii, care pleacă de la convingerea că oricine poate învăţa să cânte (Asociaţia Music Camp International).

Asociaţia Română de Dezbateri, Oratorie şi Retorică strânge bani pentru a trimite echipa României la Campionatul Mondial de Dezbateri de la Singapore, Asociaţia Învingem Autismul, pentru ca 30 de copii să primească tratament individual gratuit la centrul multidisciplinar, Asociaţia MagiCamp, pentru o tabără destinată copiilor cu afecţiuni oncologice Asociaţia Unu şi Unu, pentru prima formă de sprijin telefonic din România pentru familiile cu copii prematuri, Asociaţia pentru Dravet şi alte Epilepsii Rare s-a înscris cu o iniţiativă de editare a unei cărţi pentru copii al cărei erou este un băieţel afectat de epilepsie, Fundaţia Make-A-Wish România aduce la Swimathon un proiect dedicat îndeplinirii dorinţelor copiilor care suferă de afecţiuni medicale ce le pun în pericol viaţa, Şcoala de Valori vine la Swimathon cu o tabără de autocunoaştere pentru fetele cu vârsta între 17 şi 21 de ani, care au nevoie de îndrumare pentru primii paşi în viaţa adultă, iar Fundaţia Special Olympics România atrage fonduri pentru a susţine participarea delegaţiei româneşti de sportivi cu dizabilităţi la Jocurile Mondiale de Vară Special Olympics.

Evenimentul, organizat de Fundaţia Comunitară Bucureşti (FCB), s-a aflat la a treia ediţie în Capitală. În paralel, au avut loc ediţii ale evenimentului caritabil la Cluj, Oradea, Târgu Mureş şi Iaşi.

Swimathon se desfăşoară de 6 ani în România prin fundaţiile comunitare locale şi a finanţat până acum peste 230 de proiecte cu peste 1,3 milioane de lei, strânşi de la aproape 10.000 de donatori. În anul 2014, Swimathon a avut loc în şapte oraşe din ţară.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!