T-Mobile vrea parteneriat cu WhatsApp în România

Articol publicat in sectiunea Economie pe data 10 martie 2014

Deutsche Telekom, proprietarul T-Mobile, vrea să formeze parteneriate pe pieţe „precum România” cu WhatsApp, aplicaţia de mesagerie preluată recent de Facebook pentru 19 miliarde de dolari, cu 465 de milioane de utilizatori la nivel mondial. WhatsApp are peste 1,5 milioane de utilizatori în România, potrivit unor estimări din piaţa telecom.

Claudia Nemat, director Deutsche Telekom pentru Europa, a precizat că grupul este pregătit pentru parteneriate cu WhatsApp în regiune, în ţări precum România, dar nu şi pe piaţa locală, în Germania, potrivit Bloomberg, citat de Mediafax.

Deutsche Telekom promovează, în acelaşi timp, servicii alternative pentru a atrage cât mai multe grupuri de clienţi. „Nu credem că se va impune un singur model, ci că vom avea o coabitare a mai multor servicii. Aplicaţia pe care o veţi alege depinde de categoria de vârstă şi de cât este de importantă intimitatea”, a afirmat Nemat într-un interviu acordat Bloomberg la Mobile World Congress, la Barcelona.

Operatorul Cosmote România, parte a grupului Deutsche Telekom, derulează în prezent o ofertă promoţională cu WhatsApp, prin care clienţii au trafic gratis nelimitat în reţeaua de mesagerie.

WhatsApp este cea mai populară aplicaţie gratuită de mesagerie instant la nivel mondial, cu 465 milioane de utilizatori. Şeful Facebook, Mark Zuckerberg, a declarat recent că aplicaţia poate ajunge la peste un miliard de utilizatori. Cofondatorul WhatsApp Jan Koum a anunţat, la Barcelona, că firma va lansa în primăvară un serviciu de apeluri de voce gratis pe internet. WhatsApp ar intra astfel în concurenţă cu Skype, serviciu deţinut de Microsoft.

Cosmote, parte a grupului Deutsche Telekom, este al treilea operator de telefonie mobilă din România după numărul de clienţi şi cifra de afaceri, concurând cu Orange (Franţa) şi Vodafone (Marea Britanie). Deutsche Telekom controlează indirect şi Romtelecom.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!