Tadici ar alege aceleași fete

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 12 decembrie 2014

562 tadiciNaţionala României de handbal feminin a arătat deficienţe pe mai multe posturi la partida cu Norvegia. La prima vedere este vorba de interul dreapta, dar și de unele probleme mai puțin așteptate, care afectează pivoții. Pentru a putea acoperi golul la linia de 9 metri în dreapta, Tadici a încercat să le reprofileze pe Ţăcălie şi Perianu. Prima a mai jucat pe acest post în ultimii ani, dar şi la Corona Braşov, în schimb interul stânga al celor de la Dunărea Brăila nu a avut timp să se dumirească față de ceea ce trebuie să joace. Jucătoarea a spus, de altfel, că a jucat ca inter dreapta foarte puţin, la nivel de junioare. “Îmi este puţin greu, atâţia ani am lucrat numai pe partea stângă. Pentru postul de inter drept doar acum, la naţională, ce am făcut pregătire. Încerc să mă obişnuiesc cu acest post şi încerc să fac tot posibilul, să dau gol”, a declarat Gabriela Perianu, care a terminat cu un procentaj de 25% meciul cu Norvegia, adică un gol din patru aruncări la poartă. Deloc promițător.

Gheorghe Tadici rămâne însă ceea ce știm că este, anunțând că a făcut cea mai bună selecţie pentru Campionatul European:

“Dacă mâine sunt pus să fac din nou selecţie, 95% le-aş alege tot pe cele care sunt aici”. Criticat aspru după partida cu Norvegia, selecţionerul a susţinut că se străduie să ajute cât poate echipa: “Am vrut să le ajut atât pe fete şi la pauză şi în timpul jocului, atât cât pot eu să fac, cu experienţă, fără experienţă, bătrân, nebătrân, urât, mai puţin inteligent decât tineretul proletar. Am insistat cu rugăminţi să tragă în colţul lung, să nu mai tragă în colţul scurt. Încă de la încălzire le-am chemat şi le-am arătat ce apără Grimsbo”, a spus el, ironizând mai ales utilizatorii rețelelor sociale, transformați instantaneu în specialiști de handbal.

Gheorghe Tadici crede totuși într-o clasare peste cea de la ultimele două turnee finale, acolo unde am terminat pe locul 10: “Mai cred în locurile 1-8!”, spune el. Cu toate acestea nu poate nega faptul că-n meciul cu Danemarca este posibil orice: “Chiar dacă va fi să pierdem, să jucăm de la cea mai tânără până la cea mai experimentată handbalistă la valoarea pe care o au, să se bată şi să dovedească faptul că sunt jucătoare de echipă naţională”, spune el.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!