Tadici desconsideră licenţa Master Coach

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 24 iulie 2014

544 gheorghe tadici

Tehnicienii români care participă în acest an la cursul EHF Master Coach, dar şi preşedintele FRH, Alexandru Dedu, au susţinut că forul european ar vrea să introducă obligativitatea licenţei pentru selecţioneri şi pentru antrenorii care participă cu echipele de club în cupele europene. „Vrei, nu vrei, cred că la nivel de selecţionate, începând cu 2015, este obligatoriu să ai Master Coach pe bancă. Nu vei putea participa la competiţii, cupe europene şi echipe naţionale, dacă nu ai pe bancă antrenori cu licenţă primită de la EHF”, a fost declaraţia lui Alexandru Dedu.

Gheorghe Tadici nu a dorit să comenteze pe marginea acestui subiect, dar asta doar în primă fază, apoi s-a dezlănţuit. „IHF nici nu a pus problema pentru aşa ceva. Iar dacă EHF şi-ar dori doar antrenori cu licenţă Master Coach în competiţiile pe care le organizează, ar trebui să facă un anunţ oficial cu 3 ani înainte. Ori nici o federaţie nu a primit vreo adresă”, a spus Tadici. „Suntem ţara cu cei mai mulţi antrenori emeriţi. Poate să meargă la acest curs Master Coach oricine doreşte, FRH nu are nicio putere, nu se ţine cont de competenţe, de rezultate. Dacă 30 de antrenori români se decid că vor să facă aceste cursuri, se pot înscrie fără probleme şi nu vor avea probleme să obţină hârtia la final de curs. Până la urmă este o problemă de bani, de marketing, aşa cum se întâmplă şi cu mingile sau cu suprafeţele de joc care trebuie schimbate periodic. La aceste cursuri se plătesc anumite taxe, de vreo 1.000 de euro, iar dacă ai 50 de cursanţi, atunci se adună lejer 50.000 de euro”, a mai spus el.

„În ceea ce-l priveşte pe Tadici, invit toţi antrenorii care obţin licenţa Master Coach în următorii 2 ani să mă întrebe cum faci să devii vicecampion mondial de senioare, cum să obţii un titlu mondial universitar, cum este să te califici la două ediţii ale Jocurilor Olimpice. În plus, am mai promovat şi câteva zeci de jucătoare, fie direct, fie indirect. Sunt cam mulţi antrenori pe hârtie, dar în practică mai puţini”, a atacat el direct actualii tehnicieni.

Dacă licenţa Master Coach nu reprezintă o mare problemă pentru Tadici, în schimb, starea de incompatibilitate în care a intrat după o decizie a Consiliului de Administraţie, îl pune în dificultate. „Simt că se vrea să plec din Consiliul de Administraţie pentru că spun lucrurilor pe nume, pentru că sunt ancorat în realitatea handbalului de azi”, a afirmat el.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!