Tadici, ori consiliu, ori antrenor

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 21 aprilie 2014

561 gheorghe tadiciConsiliul de Administraţie al FRH a anunțat că Gheorghe Tadici, antrenor la HC Zalău şi membru în board-ul handbalului, trebuie să aleagă doar una din cele două funcţii. Adică selecţionerul trebuie să renunţe fie la pregătirea echipei, măcar în acte, fie să se retragă din forul de conducere al handbalului românesc. „Conform statutului, domnul Tadici este într-o stare de incompatibilitate. I s-a dat, însă, şansa de a alege între cele două funcţii, înainte să se meargă în Adunarea Generală”, a declarat un membru al Consiliului de Administrație.

Gheorghe Tadici nu a dorit să comenteze prea mult situaţia, preferând să aştepte o înştiinţare din partea FRH. Antrenorul Zalăului nu a fost prezent la şedinţa CA. „Mi se ia dreptul la muncă dacă mi se spune că nu mai pot antrena. A fi membru în Consiliul de Administraţie nu înseamnă că ai şi un loc de muncă. Toţi ceilalţi membri au şi un alt loc de muncă”, a declarat Tadici.

Una din variantele posibile ar fi ca Tadici să devină manager la HC Zalău, situaţie cu care oricum nu este străin, de vreme ce selecţionerul se preocupă de toate problemele interne ale clubului. Asta ar duce, însă, la necesitatea de a angaja un antrenor, adică o cheltuială în plus.

De remarcat faptul că Gheorghe Tadici se află la o a doua situație de acest gen în ultimele săptămâni, după ce i s-a pus în vedere că în viitorul apropiat ar trebui să opteze şi între a fi antrenor la club şi selecţioner al României. Pe această temă, antrenorul naţionalei a fost ferm. „Aleg HC Zalău!” Ar fi interesant de văzut dacă Tadici va putea să antreneze prima reprezentativă, având şi calitatea de manager la formaţia sălăjeană.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!