Tadici rămâne fără jucătoare

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 9 octombrie 2014

553 handbal nationalaDupă ce Neagu a rămas la Podgorica în urma unei accidentări suferite la mână, selecţionerul le-a trimis acasă pe Gabriela Perianu şi Claudia Constantinescu, ambele având probleme medicale. Luciana Marin, care s-a resimţit după derby-ul cu CSM Bucureşti, a rămas de asemenea și ea la Baia Mare.

Naţionala feminină îşi va testa capacitatea de joc prin două meciuri cu Ungaria şi Rusia, în vederea participării la Campionatul European din Ungaria şi Croaţia, programat în perioada 7-21 decembrie.

Pentru aceste teste selecţionerul Gheorghe Tadici a convocat 28 de handbaliste, dorind să le împartă în loturile A şi B. Prima reprezentativă va înfrunta Ungaria (8 octombrie, ora 18:15, Debrecen) şi Rusia (11 octombrie, ora 16:00, Oradea). A doua echipă a României va susţine două meciuri cu Rusia la Oradea (10 octombrie, ora 17:00 şi 12 octombrie, ora 10:30).

Însă Buducnost Podgorica a anunţat Federaţia Română de Handbal că interul Cristina Neagu s-a accidentat şi are nevoie de pauză 2 săptămâni, motiv pentru care ea nu a mai fost convocată la lot. Tadici a chemat-o în locul finalistei Ligii Campionilor pe Andreea Pricopi de la Corona Braşov. Echipa naţională s-a reunit în weekend, însă după 2 zile a rămas fără alte trei jucătoare. Gabriela Perianu şi Claudia Constatinescu au efectuat un control medical, iar medicii le-au recomandat o pauză de 12 zile. Jucătoarea de la Dunărea Brăila are probleme cu spatele, în timp ce Constantinescu nu este încă aptă după o accidentare la gleznă.

După meciul HCM Baia Mare-CSM Bucureşti a venit încă o veste proastă pentru Gheorghe Tadici. Luciana Marin s-a accidentat, motiv pentru care nici ea nu a mai ajuns la Oradea. Nu este neapărat un lucru care să mire, jucătoarea HCM-ului a fost incertă şi pentru derby-ul cu CSM. Selecţionerul nu a mai convocat pe nimeni în locul handbalistelor accidentate, urmând să mizeze doar pe 25 de jucătoare.
Iată însă lotul complet al României pentru meciurile cu Ungaria şi Rusia:

portari: Ungureanu, Dedu, Şerban, Cheţa
extreme stânga: Ardean, Hotea, Iuganu
extreme dreapta: Nechita, Chiper, Pîrvuţ
pivoţi: Chintoan, Ciuciulete, Pintea
9 metri: Brădeanu, Băbeanu, Buceschi, Oltean, Zamfir, Tudor, Tiron, L. Popa, Bondar, Ţăcălie, Puiu, Pricopi

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!