Tadici, reacție dură

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 11 decembrie 2015

609 tadiciÎnfrângerea României cu Spania la Campionatul Mondial de handbal (scor 18-26) s-a lăsat cu scandal. Gheorghe Tadici, fostul selecţioner, a făcut câteva declaraţii incendiare.

Una dintre ele l-a privit pe selecţionerul Tomas Ryde: „Ne cam încurcă foarte tare şi la time-out, şi la jocuri. Să nu ne mai încurce, să se ducă puţin acasă, în Suedia, poate ne calificăm şi noi la Jocurile Olimpice!”. Fostul antrenor al României a făcut aluzie la faptul că la time-out-uri vorbesc antrenorul secund şi jucătoarele, în timp ce rolul principalului este nesemnificativ. „Nu cer nici o demisie. Dar să plăteşti atâţia bani ca să vină antrenorul secund şi să dea indicaţiile, iar tu să stai şi să priveşti şi să spui doar <<Mai în forţă!>>…”, a continuat el.

Gheorghe Tadici a susţinut că imaginea României este foarte proastă după această înfrângere: „Nu vreau să mă laud, dar cât am fost selecţioner Spania nu m-a bătut niciodată în nouă partide. Vă repet, anul trecut noi aveam patru jucătoare accidentate, printre care Manea, Marin, Buceschi, la care s-au mai adăugat pe parcurs Ţăcălie şi Nechita”.

Antrenorul de la HC Zalău a considerat apoi că, indiferent de cum se vor termina jocurile cu Norvegia şi Rusia, cel mai important meci rămâne cel din optimi: „Contez pe o mobilizare totală a echipei”.

În timpul intervenţiei Gheorghe Tadici a mai surprins cu un detaliu, din interiorul echipei naţionale, dar nu a oferit chiar toate indiciile: „După meciul cu Belarus un ospătar a venit şi m-a întrebat dacă le mai dăm voie şi la a treia, şi la a patra?”. Provocată să facă dezvăluirile, Narcisa Lecuşanu nu şi-a adus aminte în primă fază despre „istorioara respectivă”, dar după ce Tadici a mai dat nişte detalii, „împreună ne-am urcat în maşină şi am plecat să nu fim părtaşi”, vicepreşedintele FRH a spus cu o voce stinsă: „Erau acolo la distracţie”.

„Cu ele vrei să faci performanţă? „, s-a întrebat apoi retoric Tadici.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!