Tamaș, pe făraș la Cardiff City

Articol publicat in sectiunea Stranieri pe data 8 ianuarie 2016

611 tamasExperienţa lui Gabriel Tamaş la Cardiff City e pe punctul de a se încheia fără ca fundaşul român să fi jucat într-un meci oficial, notează presa galeză, informaţia fiind preluată şi de publicaţia Daily Star din Anglia.

„Fundaşul îşi face bagajele fără să fi jucat măcar un minut la prima echipă. Internaţionalul român de 32 de ani a semnat pe un sezon cu Cardiff, în august, cu opţiune de prelungire a înţelegerii pentru încă un an.

Totuşi, fostul jucător de la West Brom şi Watford nu reuşit să-şi facă loc în prima echipă a lui Russel Slade, Matt Connolly, Sean Morrison şi Bruno Manga fiind variantele preferate înaintea românului.

Tamaş nu a jucat deloc pentru prima echipă şi nici nu a mai prins lotul la un meci oficial de la sfârşitul lui noiembrie”, notează Daily Star.

Iar vestea despărţirii e primită cu entuziasm de suporterii lui Cardiff, care îi acuză pe conducători că transferul lui Tamaş a însemnat doar o „risipă de bani”.

„Nu sunt surprins! El nu trebuia să fie aici în primul rând! O nouă risipă de bani din partea lui Slade”, scrie un fan, fiind completat de un altul: „Încă unul dintre jucătorii de lot ai lui Slade! Da, încă un om pe care s-au risipit bani, în condiţiile în care el ar fi trebuit să reducă bugetul de salarii! Când se va deştepta Tan şi va scăpa de acest patetic aşa-zis manager! Slade trebuie să plece acum!”.

Dacă Tamaş va accepta să se despartă de Cardiff, fundaşul de 32 de ani ar putea reveni la Steaua, acolo unde este dorit de noul antrenor, Laurenţiu Reghecampf, dar şi de patronul Gigi Becali. Ţinând cont însă de modul în care s-a produs despărţirea lui Tamaş de Steaua, foarte probabil fundaşul va lua în calcul această variantă doar ca ultimă opţiune, dacă nu îşi va găsi o echipă în străinătate.

O variantă ar putea fi reprezentată de un transfer în Italia, unde au existat contacte şi în vară, după despărţirea de Steaua. Atunci, Tamaş a negociat inclusiv cu o grupare de Serie A.  Este vorba de nou-promovata Carpi, clasată în prezent pe penultimul loc (19), cu doar 10 puncte după 17 etape.  Fundaşul a ales în cele din urmă să revină în Anglia, însă acum ar putea relua negocierile pentru o mutare în Italia.

De-a lungul carierei, Tamaş a evoluat în România, Turcia (Galatasaray), Rusia (Spartak Moscova), Spania (Celta Vigo), Franţa (Auxerre), Anglia (WBA, Doncaster, Watford) şi Ţara Galilor (Cardiff City).

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!