Tamaș, promovat în Premier League

Articol publicat in sectiunea Stranieri pe data 1 mai 2015

579 tamasWatford, echipa lui Gabi Tamaș, la care românul a jucat 461 de minute în șapte meciuri din acest sezon, a promovat pentru a treia oară în istorie în Premier League, după ce a câștigat cu Brighton, 2-0, în penultima etapă a ligii secunde engleze.

În iulie 2012, Watford a fost cumpărată de familia Pozzo, aceasta fiind a treia echipă dintr-un adevărat imperiu din care mai fac parte Udinese și Granada. Cum ambele formații evoluează în primele ligi din Italia, respectiv Spania, Pozzo și-a propus ca obiectiv promovarea în Premier League cu Watford. Primele două sezoane au fost ratate, Watford pierzând prima șansă de a promova în 2013, când a pierdut finala play-off-ului de pe Wembley cu 1-0 în fața lui Crystal Palace. Însă actualul sezon a fost unul cu succes.

În ciuda faptului că a schimbat patru antrenori (Giuseppe Sannino, Oscar Garcia, Billy McKinlay și Slavisa Jokanovic), echipa din apropierea Londrei a avut un final de sezon fantastic. Watford este lider, cu 88 de puncte, iar Bournemouth, cu un meci în minus, stă pe locul secund, cu un meci în minus și 84 de puncte. Boro (84 de puncte) și Norwich (82 de puncte) sunt deja la mâna rezultatelor adversarei clasate pe 2.

De promovarea lui Watford se leagă și numele unui român. Gabi Tamaș, acum într-o formă jenantă la Steaua, a fost unul dintre titulari în prima parte a campionatului pentru Watford. În primele opt etape ale sezonului, când Watford a strâns cinci victorii, un egal și două eșecuri, Tamaș a jucat 461 de minute, fiind integralist în primele patru partide.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!