Tănase merge la Tianjin Teda

Articol publicat in sectiunea Stranieri pe data 10 iulie 2015

589 tanaseMijlocaşul Cristian Tănase va fi transferat la gruparea chineză Tianjin Teda, în schimbul sumei de 1 milion de euro, a anunţat preşedintele Consiliului de Administraţie al FC Steaua Bucureşti, Valeriu Argăseală.

“Noi am semnat contractul cu echipa chineză, ne-am înţeles. După câte ştiu, şi jucătorul a căzut de acord cu ce i-au propus chinezii. Rămâne ca el să meargă pentru controlul medical şi să semneze contractul în original. 1 milion de euro este suma de transfer. El şi-a făcut datoria faţă de club, dar vine o vreme când şi el are nevoie să-şi schimbe echipa. Are o anumită vârstă şi trebuie să-şi pună problema asigurării viitorului. Va fi o pierdere pentru echipă, deoarece pleacă un jucător foarte bun. Nu cred că putem vorbi acum de noi transferuri la echipă, nici de plecări, nici de sosiri, pentru că nu s-a terminat perioada de pregătire, nu s-au terminat toate meciurile ca să vedem cum se prezintă echipa. După aceea vedem dacă mai trebuie să facem întăriri”, a declarat Valeriu Argăseală despre situația Stelei.

Tănase, în vârstă de 28 de ani, este la Steaua din 2009, după ce a mai evoluat la FC Argeş şi Dacia Mioveni. El are 41 de selecţii la echipa naţională, pentru care a înscris şase goluri.

Referindu-se la problema Stadionulul Steaua, Argăseală a afirmat că reprezentanţii grupării de fotbal îşi mută lucrurile pe care le mai aveau în complexul sportiv din Bulevardul Ghencea, deoarece nu s-a ajuns la o înţelegere cu Clubul Sportiv al Armatei şi cu Ministerul Apărării Naţionale privind prelungirea contractului scadent în această vară.

“Noi am fost foarte corecţi în relaţia cu CSA, am ţinut până în ultima săptămână legătura, dorind să ne continuăm activitatea în Ghencea. Nu a fost posibil, am fost condiţionaţi pentru a putea încheia un contract de schimbarea numelui la Registrul Comerţului, un lucru absurd şi ilegal. Am considerat asta un refuz, nu mai puteam să rămânem cu materialele pe care le aveam în stadion şi astăzi de dimineaţă am început evacuarea din Ghencea. Ne vom antrena în continuare în baza de la Mogoşoaia a FRF. În momentul în care echipa naţională vine la Mogoşoaia, atunci echipa se va muta la Buftea”, a mai spus oficialul FC Steaua.

CSA şi gruparea finanţată de Gigi Becali sunt în conflict din cauza neînţelegerilor privind dreptul de folosinţă al mărcii “Steaua”.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!