Tănase, spre Al Ittihad

Articol publicat in sectiunea Stranieri pe data 19 decembrie 2014

563 tanaseConform informațiilor apărute până la această oră, Cristi Tănase a jucat ultimul meci în tricoul Stelei, iar acesta s-a nimerit să fie cel cu Dinamo Kiev. Mijlocaşul Stelei se pare că va semna cu Al Ittihad, formaţia condusă de Piţurcă, campioana urmând a lua pe transferul lui 2 milioane de euro. O sumă mică la prima vedere, dar corectă pentru un jucător care nu și-a dorit vreodată să fie mai mult decât ceea ce este.

“Dodel” era de multă vreme prima variantă pentru fostul selecţioner la noul său club. Decarul echipei lui Costel Gâlcă va fi transferat în perioada de tranferuri din campionatul Arabiei Saudite, acesta intervenind la începutul anului viitor, între 10 ianuarie şi 8 februarie.

Suma pe care Steaua o va primi va fi una, așa cum am mai spus, decentă, 2 milioane de euro, iar Gigi Becali şi-a dat deja acordul pentru plecarea lui Tănase. Jucătorul va avea un salariu de 40.000 de euro pe lună, plus bonusuri de performanţă, desigur, deloc mici.

Constantin a anunțat că nu are nici el probleme legate de plecarea lui Tănase. El și-a dat acordul încă din vară, când echipa a ratat calificarea în grupele Ligii Campionilor. “Tănase şi-a făcut datoria pentru acest club şi poate pleca la mai bine”, a spus la acel moment antrenorul Stelei.

Cristi Tănase, ajuns acum la 27 de ani, a ratat de-a lungul anilor destule şanse de a pleca în străinătate, unele dintre ele destul de însemnate. Formații din Rusia, Serie A, Grecia şi nu în ultimul rând din Superliga turcă s-au arătat extrem de interesate de el în cei 5 ani petrecuţi la formaţia din Ghencea.

Altfel, Tănase va lucra cu un om pe care-l cunoaște bine. Piţurcă este antrenorul cu care a debutat la echipa naţională, dar şi selecţionerul României care i-a acordat cel mai important credit dintre “tricolori”. Probabil că din acest punct de vedere nu vor exista probleme între ei, și ne referim aici strict la caracterul dificil al lui Pițurcă. Tănase a adunat 39 de meciuri pentru naționala României, meciuri în care a marcat șase goluri până acum, evoluând de fiecare dată destul de bine.

Locul și jocul lui Tănase în unsprezecele de start al Stelei poate fi luat atât de Sânmărtean, cât şi de Chipciu, în funcţie de care dintre cei doi jucători va continua în Ghencea. Sau în funcție de care este în formă, pentru că va fi nevoie de efort, iar Sânmărtean are o disponibilitate ceva mai redusă la el.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!