Țărăniștii forțează demisia lui Aurelian Pavelescu

Articol publicat in sectiunea Politică internă pe data 29 mai 2014

PNȚCD se pregătește de o nouă confruntare internă, după ani de războaie civile și conflicte încheiate la tribunal. În PNȚCD se prefigurează un conflict între președintele Aurelian Pavelescu și adjuncții săi proveniți din IRL. După rezultatul de 0,9% la europarlamentarele de duminica trecută, majoritatea vicepreședinților PNȚCD au demisionat din conducerea partidului și l-au invitat pe președintele formațiunii să facă același gest.

„Considerăm că este nevoie de organizarea rapidă a unui Congres deschis, cu alegerea fiecărui membru al conducerii naţionale prin vot uninominal, precum şi alegeri în toate organizaţiile PNŢCD din ţară. Trebuie abandonată logica conflictului intern pe mize mici şi reprimirea membrilor PNȚCD îndepărtați de partid în ultimii cinci ani”, se arată într-un comunicat al demisionarilor, printre care se află Vlad Moisescu, fost prim-vicepreședinte, și Diana Tușa și Maria Stavrositu (vicepreședinți).

Acestui grup i s-a alăturat miercuri și Sebastian Bodu, candidat PNȚCD la PE. „În cazul PNŢCD este deci nevoie de o resetare (…) cu şansa unică şi ultimă de a participa la alianța care se construiește chiar în aceste zile între formațiunile de centru- dreapta. Dacă acest lucru nu se va întâmpla, iar Aurelian Pavelescu va refuza să accepte realitatea, va îngropa definitiv partidul, la exact 100 de ani de la nașterea celui care a ținut aprinsă flacăra lui (Corneliu Coposu – n.r.)”, a spus Bodu, într-un comunicat.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!