Tăriceanu, ales președinte al PLR

Articol publicat in sectiunea Politică internă pe data 7 august 2014

PLR_Calin Popescu Tariceanu1_1Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a fost ales, la 2 august, în funcţia de preşedinte al Partidului Liberal Reformator (PLR). El a precizat, în faţa delegaţilor veniţi la Congres, că acest vot îi dă speranţa şi încrederea că va ajunge şi preşedintele României.

„În ceea ce mă priveşte, votul dumneavoastră îmi dă speranţă şi încredere că voi ajunge preşedintele României şi voi ajunge să-i reprezint pe toţi românii ca un preşedinte care îşi înţelege misiunea, o misiune dificilă, de responsabilitate , care înseamnă a realiza coeziunea la nivelul societăţii, de a aduna energii în jurul unui proiect măreţ care să ne facă mai mândri şi mai demni”, a mai spus Tăriceanu, citat de Mediafax.

El şi-a mai declarat şi convingerea că echipa PLR va reuşi să dea primul preşedinte liberal al României.

„Dragi colegi, toţi cei care suntem azi aici pe scenă şi am fost aleşi de dumneavoastră am primit un vot de încredere, un vot pe care eu îl interpretez într-un mod foarte simplu şi clar: ne-aţi mandatat să ducem mai departe liberalismul în România şi vă mulţumim”, a spus Tăriceanu, în debutul discursului său.

El a precizat că îşi doreşte ca echipa aleasă în fruntea partidului să reprezinte liberalismul în faţa tuturor românilor.

 

Singurul candidat

Tăriceanu a fost ales preşedinte al PLR cu 1.167 de voturi „pentru” din 1.183 voturi valabil exprimate. Totodată, a fost aleasă şi structura de conducere a PLR, formată din 19 vicepreşedinţi şi 27 de membri ai Biroului Politic Central.

Tăriceanu a fost singurul candidat la funcţia de preşedinte al partidului.

La deschiderea lucrărilor Congresului PLR au participat liderii PSD, UNPR şi PC, Victor Ponta, Gabriel Oprea şi, respectiv, Daniel Constantin. Preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, a declarat că nu îi consideră pe Călin Popescu Tăriceanu şi pe membrii PLR duşmani politici, el arătând că va colabora cu Tăriceanu indiferent cine va fi ales în toamnă şef de stat.

 

Atac la PNL

Călin Popescu Tăriceanu a declarat, în discursul ţinut în faţa Congresului PLR, că este „mâhnit” pentru PNL, despre care a spus că este în acest moment „departe de electoratul liberal şi de români” şi că şi-a părăsit şi ideologia, aliindu-se cu „principalul adversar politic”.

„Ceea ce nu au reuşit să facă comuniştii sau Securitatea, a reuşit o mână de oameni. Azi PNL e departe de electoratul liberal, departe de români, departe de onoarea, cinstea, curajul de care a dat dovadă acest partid 139 de ani”, a spus Tăriceanu.

El a menţionat că a asistat în câteva luni la cele mai multe trădări din perioada postdecembristă. „PNL a ieşit de la guvernare, a trădat mai bine de jumătate din electoratul român, şi-a părăsit ideologia şi s-a aliat în final cu principalul adversar politic”, a spus Tăriceanu.

El a arătat că au existat nenumăraţi traseişti politici în România ultimilor 25 de ani, dar că mai rar a întâlnit un astfel de traseism politic la un partid care avea o certă şi emblematică ideologie.

Tăriceanu nu a ezitat să-l atace și pe Klaus Iohannis, președintele PNL și posibilul candidat la  prezidențiale. „Klaus Iohannis  făcea o remarcă că noi suntem fraţii PSD, cu o puternică notă peiorativă. Îl întreb pe Klaus Iohannis dacă el era astăzi vicepremier al Guvernului, ce relaţie avea cu PSD? Cum ar fi etichetat această relaţie? Fraţi cu PSD, PNL şi noi am fost din momentul în care s-a creat USL. Nu văd nimic criticabil în această postură, cu toate că avem propriile noastre referinţe”, a spus Tăriceanu.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!