Tăriceanu, despre plecarea lui Ponta de la Guvern

Articol publicat in sectiunea Politică internă pe data 7 august 2015

Președintele Senatului și copreședintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a explicat zilele trecute care ar fi urmările unei ipotetice plecări a lui Victor Ponta din fruntea Guvernului. Întrebat dacă premierul va rămâne în fruntea Guvernului, Tăriceanu a răspuns, la Antena 3: „Cred că da”, oferind și explicațiile în acest sens. „Toți colegii mei știu bine care sunt mecanismele politice și constituționale. Dacă guvernul ar cădea, președintele poate să cheme partidele la consultări (…), iar PSD se poate trezi că nu mai are majoritate.” O altă variantă ar fi, a spus el, organizarea alegerilor anticipate, după ce președintele ar desemna un premier care nu are susținerea majoritară și ar exista două propuneri respinse.

„E ipotetic, nu cred că va renunța, pentru că știe care sunt consecințele. În momentul acela i se dau președintelui toate cărțile în mână. Victor Ponta este absolut conștient de riscuri. (…) Mergem înainte până în 2016”, a explicat Călin Popescu Tăriceanu.

Șeful Senatului a mai ținut să remarce faptul că „în România, echilibrul puterilor în stat s-a stricat”. Chiar dacă e bine că suntem „spectatorii unei ample campanii de combatere a corupției”, după cum s-a exprimat el, nu trebuie să uităm că „puterea absolută corupe și ea”, un fapt „grav și care reprezintă un atentat la fundamentele democratice ale oricărui stat”.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!