Tăriceanu vrea vot prin corespondență

Articol publicat in sectiunea Diaspora, Politică internă pe data 15 octombrie 2015

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a convocat Biroul permanent pentru proiectul de lege privind votul prin corespondență, cerând accelerarea procedurii.

„Am hotărât să convoc un Birou permanent al Senatului, astfel încât proiectul de lege al votului prin corespondență va putea să intre în procedură parlamentară, mai întâi la Senat și ulterior la Camera Deputaților. În acest fel, putem să punem proiectul în dezbatere, pentru că orice proiect de lege este normal să fie dezbătut, dar acest lucru va presupune termene scurte pentru ca să ne menținem angajamentele politice pe care ni le-am luat, în așa fel încât votul pentru alegerea Parlamentului de anul viitor să permită tuturor românilor din străinătate să voteze neîngrădit”, a afirmat Tăriceanu.

Reprezentanții PNL și PSD au susținut în ședință că votează textul AEP fără obiecții, iar observațiile tehnice le vor depune ca amendamente în faza procedurii parlamentare. Potrivit textului propus de AEP, votul prin corespondență ar urma să se aplice la alegerile prezidențiale, parlamentare și europarlamentare.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!