Tarife duble la apă şi canalizare

Articol publicat in sectiunea Economie pe data 11 septembrie 2014

Facturile la utilităţi şi preţul combustibilului au crescut semnificativ în ultimii cinci ani. Tarifele la apă şi canalizare s-au mărit cel mai mult şi aproape s-au dublat din iunie 2009 până la mijlocul acestui an, conform unei analize realizate de Digi24 pe baza datelor statistice oficiale.

În urmă cu cinci ani, majoritatea românilor care locuiesc la oraş aproape că nu simţeau cât plătesc pentru furnizarea apei reci şi ridicarea gunoiului din faţa locuinţei. Aceste servicii s-au scumpit an de an, iar acum au ajuns să coste cu 80% mai mult decât în iunie 2009.

Şi nu sunt singurele utilităţi pentru care populaţia plătește mai mulţi bani. Cei care au locuinţele racordate la sistemul de termoficare achită cu aproape jumătate mai mult decât în urmă cu cinci ani. Seria scumpirilor continuă cu energia electrică: plus 38% în acest interval. Şi gazele naturale costă cu 13 procente mai mult ca în vara anului 2009. Mersul cu maşina a devenit aproape un lux pentru mulţi şoferi. Carburanţii s-au scumpit cu 42%, ceea ce înseamnă aproape 100 de lei la un plin. Numai în ultimul an, preţurile la pompă au crescut cu aproape 10 procente, iar cel mai mult a contat supraacciza introdusă la 1 aprilie.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!