Tarifele RCA ar putea crește

Articol publicat in sectiunea Economie pe data 11 martie 2016

Piața de asigurări dă semne de revenire după perioada dificilă din criză, observându-se creșteri pe CASCO și asigurări de sănătate, precum și interes mai mare pentru tipuri de polițe care nu se vindeau în urmă cu 3-4 ani, a spus Antonio Souvannasouck, reprezentant al unei firmei de brokeraj.

„Piața e strâns legată de creșterea economică și acest lucru se vede în ultimul an și jumătate și la persoane fizice, și la firme. Multe firme alegeau varianta cea mai ieftină înainte, acum se orientează spre companii mai bine poziționate. Și se uită și la alte tipuri de asigurări, linii de care nu discutam acum 3-4 ani din cauza lipsei de resurse”, a spus el, citat de Mediafax.

Statistic, impactul creșterii economice începe să se reflecte în asigurări cu un decalaj de 6 luni, la piețele mature, dar în cazul României decalajul crește la 12-18 luni.

Antonio Souvannasouck consideră că piața de asigurări a fost afectată în ultimii ani mai ales din cauza pierderilor suferite de companii pe zona de RCA, iar actuala creștere a tarifelor este normală.

„În medie, brokerii estimează o creștere de 22-24% pe toate tipurile de autovehicule. E o creștere rezonabilă, care reflectă tarifele mici practicate până acum și care au dus la pierderea per ansamblu a pieței de asigurări în ultimii 10 ani.”

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!