TAROM către Iohannis: „Nu avem aeronavă pentru președinte”

Articol publicat in sectiunea Politică internă pe data 19 iunie 2015

TAROM confirmă că nu a putut pune la dispoziția Administrației Prezidențiale o aeronavă pentru deplasarea președintelui Klaus Iohannis la Bruxelles în perioada 25-26 iunie, fiindcă acest lucru ar fi presupus anularea sau întârzierea unor curse regulate și charter și compania ar fi trebuit să plătească despăgubiri pasagerilor acestor curse anulate/întârziate.

„După primirea mesajului de la Administrația Prezidențială, prin care era solicitată o aeronavă de minimum 70 de locuri pentru operarea unei curse oficiale cu destinația Bruxelles, în perioada 25-26 iunie a.c., s-a analizat disponibilitatea și s-a ajuns la concluzia că nu dispunem de aeronavă pentru zborul special OTP-BRU-OTP din 25-26 iunie 2015, deoarece acest lucru ar fi presupus să anulăm sau să întârziem curse regulate și charter; în plus, compania ar fi trebuit să plătească despăgubiri către pasagerii acestor curse anulate/întârziate.

În aceste condiții, vineri, 12 iunie 2015, a fost informat telefonic departamentul Managementul Resurselor al Administrației Prezidențiale, cu privire la imposibilitatea operării de către TAROM a zborului oficial solicitat de către Președinția României”, precizează TAROM, la solicitarea Agerpres.

Transportatorul național aerian subliniază că în perioada actuală (sezon vara 2015), programul de curse regulate și charter TAROM folosește la maximum capacitatea de transport a companiei și orice solicitare nouă implică pierderi financiare, dacă se modifică programul operațional planificat. În acest context, Administrația Prezidențială ar trebui să plătească contravaloarea acelor bilete. Prin urmare, soluția ar fi ca șeful statului să închirieze un avion, au precizat sursele citate.

Președintele Klaus Iohannis va participa în zilele de 25 și 26 iunie la Consiliul European de la Bruxelles.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!