Tatăl românului condamnat la moarte pleacă în Malaezia

Articol publicat in sectiunea Diaspora în lume pe data 6 iunie 2015

Tatăl românului condamnat la moarte în Malaezia pentru trafic de droguri a plecat în această țară pentru a-și vedea fiul. Dumitru Gologan, tatăl lui Ionuț Gologan, a declarat marți, într-o intervenție telefonică la B1 TV, că miercuri va pleca în Malaezia, iar vineri este programată vizita la închisoarea în care se află fiul său.

———————————-

Merg cu speranța să-l mai prind în viață; din păcate, nu pot să îl aduc acasă. Am vorbit ultima dată cu el la telefon până să îl mute în pușcărie. Mi-a spus că e ultima dată când mai poate să discute cu mine, că de acolo nu se întoarce nimeni. Plec mâine și mă voi întoare duminică. Vineri este programată vizita. (…) Din păcate, variante nu prea sunt multe. Nu știu cum voi reacționa când îl voi vedea și voi pleca de acolo.

Dumitru Gologan

———————————-

Ionuț Gologan a fost arestat, în iulie 2012, pe aeroportul din Kuala Lumpur, după ce a fost prins cu un kilogram și jumătate de metamfetamină asupra sa. Ulterior, a fost condamnat la moarte, iar diplomații români și avocatul său au făcut mari eforturi pentru a-l scăpa pe acesta, însă fără succes. Judecătorii malaezieni au respins luna trecută apelul lui Gologan, iar avocatul său a făcut acum recurs la o instanță superioară, Curtea Federală de Justiție. Dacă nici acest demers nu va da rezultate, românul ar urma să fie executat în luna august.

Și președintele Klaus Iohannis a declarat, în luna aprilie, că face eforturi pentru a-l salva pe românul condamnat la moarte în Malaezia.

———————————-

Eu vorbesc și cu alți președinți și mă rog de ei cu toții să intervenim. Sper că o să găsim o soluție.

Klaus Iohannis

———————————-

 

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!