Tătărușanu, pe locul 4

Articol publicat in sectiunea Stranieri pe data 24 iunie 2016

634 tatarusanuCiprian Tătăruşanu, portarul echipei naţionale de fotbal a României, ocupă locul patru în topul numărului de parade reuşite la Euro 2016, la egalitate cu Petr Cech (Cehia), ambii cu câte opt parade, potrivit statisticilor oficiale ale Campionatului European din Franţa.

Tătăruşanu şi Cech sunt precedaţi în clasament de către ucraineanul Andriy Pyatov şi austriacul Robert Almer, ambii cu câte 12 intervenţii salvatoare, lider în acest top fiind islandezul Hannes Thor Halldorsson, care şi-a salvat echipa de 14 ori.

Ciprian Tătăruşanu a fost desemnat de către suporterii României drept cel mai bun tricolor al remizei cu Elveţia, în aplicaţia „Omul meciului” de pe site-ul arenafanilor.ro, potrivit Federaţiei Române de Fotbal.

În topul celor mai buni marcatori ai turneului, naţionala României este reprezentată de Bogdan Stancu, care împarte prima poziţie cu alţi patru jucători, toţi cu câte două reuşite: galezul Gareth Bale, belgianul Romelu Lukaku, francezul Dimitri Payet şi spaniolul Alvaro Morata. Purtătorul tricoului cu numărul 19 este singurul dintre cei cinci care a marcat din lovitură de la 11 metri, Stancu reuşind să înscrie în acest mod atât împotriva Franţei, cât şi în poarta Elveţiei.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!