Taxe mai mici pentru rezilierea contractelor de telefonie fixă

Articol publicat in sectiunea Utilităţi pe data 27 iunie 2010

Taxele pe care consumatorii le vor plăti pentru a fi decuplaţi de la serviciile de telefonie fixă se vor micşora cu aproximativ 85%.

 

Contractele de telefonie fixă

Cei care pun la dispoziţie servicii de comunicare sunt obligaţi să îndeplinească regulile impuse de Unfair Terms in Consumer Contract Regulations din 1999 (the Regulations).

Ofcom, instituţia britanică ce supervizează domeniul comunicaţiilor, este de părere că persoanele care doresc să renunţe la contractele de telefonie fixă nu ar trebui să plătească mai mult decât suma care ar mai fi de plată până la finalizarea contractului. De fapt, ei ar trebui să plătească mult mai puţin decât atât, pentru a reflecta astfel economiile pe care companiile de telefonie le vor face prin faptul că un contract se va sfârşi mai devreme.

Deşi „greii” comunicaţiilor, BT, TalkTalk şi VirginMedia, consideră că taxele impuse celor care doreau să renunţe mai devreme la contractele lor erau corecte, ei au acceptat să treacă la o reducere a serviciilor de telefonie fixă sau telefonie fixă plus internet.

Robert Hammond, directorul comunicaţiilor digitale al Consumer Focus, a declarat: „Aceste reduceri sunt o veste bună pentru consumatori, care au plătit multă vreme în plus pentru a renunţa la contractele lor. Scala acestor reduceri arată cât de mult au taxat companiile consumatorii până acum. Oricum, este foarte bine să nu se ajungă la astfel de situaţii, iar companiile de comunicaţii vor trebui să se asigure că oamenii cunosc foarte bine situaţia în care intră în clipa semnării contractului.”

Fiecare provider dispune de propriile costuri, astfel că taxele de reziliere vor diferi de la o companie la alta.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!