Taxe noi şi impozite mai mari

Articol publicat in sectiunea Economie pe data 17 iulie 2014

După ce a anunţat că introduce noi taxe şi creşte impozitele, Guvernul a făcut un pas înapoi. Ministerul Finanţelor a retras, la cererea premierului Victor Ponta, proiectul de modificare a Codului Fiscal, pe care îl făcuse public, şi a anunţat că documentul va fi discutat în Guvern înainte de a intra în dezbatere publică.

Potrivit proiectului, românii ar fi trebuit să plătească taxe mai mari pentru maşini. Şi impozitele pe clădiri ar fi crescut, scrie Digi24. Proiectul noului Cod Fiscal prevedea că persoanele fizice care au în proprietate o clădire pe care nu o folosesc drept locuinţă vor trebui să plătească un impozit de până la 2% din valoarea impozabilă, la fel cum plătesc în prezent firmele. Potrivit Mediafax, impozitele şi taxele locale vor fi indexate în continuare o dată la trei ani în funcţie de inflaţie, dar nu de către Guvern, ca în prezent, ci direct de primării, şi vor putea fi majorate în fiecare an cu până la 50% faţă de acest nivel, comparativ cu nivelul maxim de 20% permis de normele actuale.

Şi impozitul pe maşini ar urma să crească, potrivit proiectului. De exemplu, pentru mașinile cu motoare care nu depăşesc 1.600 de centimetri cubi, proprietarii ar urma să plătească 20 de lei pentru fiecare 200 de centimetri cubi, faţă de 8 lei, cât este taxa în prezent. În plus, impozitele vor creşte şi pentru TIR-uri, motociclete, bărci cu motor şi jet-ski-uri.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!