Taxele și impozitele, plătite cu cardul

Articol publicat in sectiunea Economie pe data 19 februarie 2016

plata taxe cu cardul

Ministerul Finanțelor Publice a semnat acordul de licențiere a Trezoreriei Statului ca instituție care acceptă plăți electronice cu carduri MasterCard și Maestro. Aceasta va permite contribuabililor să plătească taxe și impozite online la bugetul de stat și la bugetele locale, fără perceperea unor comisioane.

Implementarea sistemului de plată online, inclusiv extinderea serviciilor de internet banking ale Trezoreriei Statului, se va realiza în cadrul unui proiect finanțat din fonduri europene.

Proiectul va dezvolta o componentă dedicată plății cu cardul, prin intermediul căreia contribuabilii vor putea efectua plata online a tuturor tipurilor de impozite și taxe atât la bugetul de stat, bugetele locale, bugetul asigurărilor sociale de stat, cât și la cele administrate de alte instituții publice. Contribuabilii nu vor plăti comisioane la tranzacții.

„E un pas important pe care Ministerul Finanțelor Publice îl face pentru a veni în întâmpinarea contribuabililor. Aceștia își vor putea plăti taxele și impozitele de acasă și de la serviciu, cu ajutorul unui sistem sigur și accesibil. Consider că ușurința cu care ne plătim taxele și impozitele este esențială pentru o colectare mai eficientă și pentru creșterea gradului de conformare voluntară. Este și o expresie a respectului pe care îl avem pentru cetățean. Infrastructura nou creată este deschisă pentru toate sistemele de plată care acceptă autorizarea Trezoreriei în condițiile legislației în vigoare”, a precizat, într-un comunicat, ministrul finanțelor publice, Anca Dragu.

MasterCard va realiza implementarea tehnică, care va dura maxim trei luni. „Licențierea Trezoreriei Statului ca acceptator de plăți cu cardurile MasterCard sau Maestro reprezintă o premieră mondială și suntem mândri că astfel ne alăturăm autorităților în demersurile lor de creștere a gradului de fiscalizare a economiei, cu ajutorul mijloacelor de plată electronice”, a afirmat Cosmin Vladimirescu, manager general al MasterCard pentru România.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!