Taximetria, ca performanţă

Articol publicat in sectiunea Muncă, Poveşti româneşti pe data 30 iunie 2013

Londra_Tanasa_Airport Transfer

Taximetria în Regatul Unit poate fi mai mult decât o simplă ocupaţie, acceptată de români doar pentru a avea un loc de muncă legal ori pentru a-şi asigura traiul. Fraţii Tănasă din Londra, proprietarii companiei 247 Airport Transfer, specializată în transport de persoane către şi dinspre aeroporturile londoneze, au transformat acest domeniu în… performanţă.

„247 Airport Transfer continuă reinventarea lumii taximetriei”, titrau publicaţiile online PR Web şi Digital Journal, în 15 iunie, în propriile secţiuni destinate comunicatelor de presă. Acestea au relatat cum compania de taximetrie cu sediul în Londra „i-a surprins din nou” pe cei care activează în domeniul transportului de persoane, prin introducerea recentă a unor inovaţii tehnologice şi cu lansarea unei versiuni modernizate a website-ului 247airporttransfer.co.uk.

 

„Revoluţie” în transportul de persoane

Clienţii care intră pe adresa de web www.247airporttransfer.co.uk în căutarea unui autoturism care oferă servicii de transport de la şi spre aeroporturile din Londra pot obţine informaţiile de care au nevoie în limba engleză şi în alte 11 limbi, scriu cei de la Digital Journal. Conţinutul website-ului poate fi citit acum în coreeană, chineză, japoneză, franceză, italiană, spaniolă, germană, rusă, portugheză, arabă şi… română. Website-ul conţine o aplicaţie nouă şi prietenoasă, prin care oricine poate face o rezervare online. Aceasta a fost dezvoltată chiar de cei de la InSoftDev, producătorii softului Online Taxi Dispatch System(OTDS), conceput ca o platformă pentru toate firmele ce oferă servicii de taximetrie în metropola de pe Tamisa.

În plus, fiecare autoturism al companiei deţinute de fraţii Tănasă va fi dotat cu o tabletă electronică. Astfel, persoanele care apelează la serviciile firmei vor putea oricând să urmărească pe propriul telefon mobil, pe calculatorul sau laptopul personal traseul şi situarea exactă a maşinilor până la adresa de destinaţie. În plus, aceleaşi tablete vor fi folosite de şoferi ca un instrument modern ce va înlocui vechile panouri de carton inscripţionate cu numele persoanelor pe care taximetriştii trebuie să le ia de pe aeroporturi.

Românii de la 247 Airport Transfer au mai informat că, în următoarele săptămâni, oricine doreşte să comande un taxi o va putea face foarte simplu, direct de pe conturile reţelei de socializare Facebook. Ei se aşteaptă ca în acest fel să simplifice modalitatea de a face rezervări pentru o cursă cu autoturismele companiei, dar şi să atragă noi clienţi dintre utilizatorii fideli de Facebook.

O altă aplicaţie dezvoltată pe acelaşi website 247airporttransfer.co.uk va permite verificarea informaţiilor actualizate referitoare la zborurile care sosesc şi pleacă de pe aeroporturile londoneze. Şi tot aici, oamenii vor putea opta pentru un anumit tip de autoturism sau pentru un anume şofer.

Investiţiile companiei 247 Airport Transfer sunt direcţionate exclusiv spre îmbunătăţirea serviciilor oferite, cu scopul de a pune la dispoziţia clienţilor cele mai performante taximetre din Londra, susţin fraţii Tănasă, citaţi de Digital Journal. În acelaşi scop, ei au înfiinţat şi propria şcoală de taximetrie, unde şoferii firmei vor fi instruiţi pentru îmbunătăţirea cunoştinţelor de orientare topografică şi perfecţionarea relaţiilor cu clienţii.

 

Începuturile…

Florin Tănasă a fost unul dintre primii şoferi care a început să ofere servicii de transfer de pe aeroporturile din Londra în interiorul comunităţii româneşti din metropolă. „Mi-aduc aminte că am început cu un anunţ în Diaspora Românească. Şi primul client român pe care l-am avut mi-a venit prin intermediul acestui ziar”, îşi aminteşte acesta.

Florin ajungea pentru prima dată la Londra în 1 decembrie 2007. Venise la sora sa stabilită mai devreme în această ţară. El a muncit mai întâi în construcţii, apoi într-o fabrică. Şi în noiembrie 2008 a obţinut licenţă de şofer de taxi (minicab). A lucrat mai întâi pentru o companie britanică de profil. Dar, „încă din acea perioadă, am început să îmi fac reclamă pentru românii care doresc o maşină spre şi dinspre aeroporturile londoneze…”, povesteşte Florin despre începuturile activităţii de şofer de taxi în capitala Marii Britanii.

„În scurt timp am început să am săptămânal câţiva clienţi din comunitatea românească stabilită în Marea Britanie”, continuă mărturisirile tânărului din România. Acesta a intuit de pe atunci potenţialul acestui gen de servicii de transport şi a făcut tot ce trebuia să se dezvolte independent pe această piaţă. În iunie 2010, Florin Tănasă obţinea el însuşi licenţa de operator, care îi dădea dreptul să preia comenzi proprii şi chiar să aibă alţi şoferi ca şi colaboratori. „Atunci am început să lucrez practic oficial pe cont propriu. În prima fază, eu eram cel care preluam comenzile şi tot eu făceam deplasările cu clienţii. Biroul de preluat comenzi era la mine acasă şi doar fratele meu mă mai ajuta, răspunzând la telefoane. Dar activitatea a început încet să se dezvolte. Am reuşit să iau un credit bancar cu care mi-am achiziţionat un autoturism şi apoi am avut primii colaboratori”, îşi aminteşte Florin.

Din august 2011, 247 Airport Transfer are un birou în care se preiau comenzi, în zona Wood Green, din nord-estul Londrei. Compania a ajuns la o bază de date în care se află sute de clienţi.

 

Premii pentru clienţii 247 Airport Transfer

„Suntem, după cunoştinţa noastră, primii care introducem tabletele electronice ca dotare standard în autoturismele noastre. Alte firme folosesc telefoanele mobile, dar nimeni nu a introdus încă tablete. În maxim 2-3 luni vom oferi tuturor clienţilor noştri această facilitate”, susţine Florin Tănasă, coproprietar şi primul şofer al companiei 247 Airport Transfer.

„.Am ajuns în prezent să colaborăm cu aproximativ 40 de şoferi, dintre care 15 sunt la dispoziţia noastră permanent, iar ceilalţi 25 lucrează în regim part-time. Numărul de comenzi la care răspundem în prezent s-a dublat în decursul ultimului an. Şi încă 10 persoane formează structura de personal care lucrează în permanenţă la sediul companiei noastre, ca şi controlori şi operatori. Şi, cât de curând, vom achiziţiona şi un autocar propriu, pentru că în acest moment nu dispunem de un astfel de vehicul. De câte ori avem solicitări pentru transport cu autocarul apelăm la alte companii în acest sens”, ne-a dezvăluit Florin Tănasă.

El a recunoscut că firma pe care o deţine a evoluat foarte mult în decursul a doar trei ani de existenţă. În consecinţă, fraţii Tănasă s-au gândit să îşi recompenseze cei mai fideli clienţi, printr-un sistem propriu de premiere. „Toţi clienţii noştri participă în luna iunie la competiţiile The Miles Challenge şi The Bookings Challenge, cu ocazia aniversării a trei ani de existenţă a companiei. Persoana care a parcurs cel mai mare număr de mile în autoturismele companiei va primi drept recompensă o călătorie gratuită de maxim 300 de mile. Iar clientul care a acumulat cele mai multe rezervări va primi ca premiu un sejur de un weekend la Bournemouth Resort. Câştigătorii vor fi anunţaţi la 1 iulie, iar detaliile privind desfăşurarea concursului sunt disponibile pe website-ul nostru”, ne-a spus Florin Tănasă.

247 Airport Transfer este o companie privată de transport persoane, licenţiată de Public Carriage Office şi care s-a specializat în transferul de călători spre şi dinspre aeroporturile londoneze. Autoturismele firmei operează pe London Heathrow Airport, London Gatwick Airport, London Stansted Airport, London Luton Airport şi respectiv London City Airport.

Autor articol: Marcel Istrate

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!