Taximetriștii, verificați la cazier

Articol publicat in sectiunea Social pe data 5 februarie 2016

Cazierul taximetriștilor nu trebuie să conțină mențiuni care să arate că ei au săvârșit infracțiuni contra siguranței pe drumurile publice, contra vieții, sănătății și integrității corporale, privind traficul și consumul de droguri, contra integrității sexuale, prevede o ordonanță a Guvernului, a anunțat purtătorul de cuvânt Dan Suciu.

El a adăugat că în ultima perioadă s-au petrecut „elemente infracționale” care au creat necesitatea introducerii acestor restrângeri, scrie Mediafax.

De asemenea, actul normativ va crea temeiul legal pentru ca Ministerul Transporturilor să reglementeze prin norme aprobate prin ordin de ministru existența și modul de dobândire a unui certificat de competență profesională pentru managerii de transport în regim de taxi și în regim de închiriere.

Certificatul de competență profesională va avea o valabilitate de 10 ani, iar pentru a-l obține trebuie îndeplinite o serie de condiții, între care: absolvirea liceului, cu sau fără diplomă de bacalaureat, participarea la curs și promovarea unui examen, conform normelor ce vor fi aprobate prin ordinul ministrului transporturilor.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!