Teama de străini

Articol publicat in sectiunea Editorial Sport pe data 16 ianuarie 2015

Gheorghe Tadici și-a dat demisia din postura de antrenor al naționalei feminine de handbal. Din ce motive a făcut-o ne interesează mai puțin de vreme ce suntem siguri că nu din cele care contau cu adevărat: este incapabil să fie un antrenor modern, și este incapabil să fie un om modern. Însă despre motive ne-a lămurit Cristian Gațu, fostul președinte al federației, încă unul dintre cei care ar trebui să lase handbalul în pace, dar nu vor.

Astfel că de la Gațu am aflat că Tadici a părăsit naționala pentru că “a simțit pericolul invaziei jucătoarelor străine”. Vedeți dumneavoastră, vin jucătoarele astea, sunt bune, le iau locul fetelor noastre și-atunci nu mai avem națională. Nu mai avem națională nu pentru că fetele nu ar mai exista sau ar juca la un nivel execrabil, ci pentru că Tadici o fi avut probabil epifania de a vedea prin ani că dacă nu este capabil să facă performanță cu o formație de titulare, cu una de rezerve nici nu se pune problema să ridice ochii din parchetul sălilor. Și observați ce românește gândește Cristian Gațu: nici pe departe nu s-ar pune problema că fetele noastre ar putea crește și ele cu eventualele vedete, luând de la ele lecții de pregătire, tactică și tehnică, nu, noi punem direct răul înainte și regizăm parcă un film despre invadatorii cei răi, din categoria celor de serie B. Desigur, Gațu merge și mai departe și spune că viitorul antrenor trebuie neapărat să fie român, pentru că altfel în calea performanțelor se va pune și “bariera limbii”.

Suntem în anul de grație 2015 și domnul Gațu încă se mai sperie de străini. Îi spunem din aceste rânduri că nu de prezența lor trebuie să se teamă însă, ci de absența noastră.

Iar aceea se vede de ani de zile cu ochiul liber în performanțele inexistente.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!