Tecău nu s-a simțit bine

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 29 ianuarie 2016

614 tecauHoria Tecău (31 ani) a analizat înfrângerea din sferturile de finală ale probei de dublu şi a identificat returul ca principal punct vulnerabil în duelul cedat în set decisiv, cu 4-6, în faţa unui cuplu din afara listei capilor de serie.

„Am început bine, cu break, dar am pierdut serviciul în următorul game, bineînţeles într-un moment important pentru meci. Trebuia să evoluăm mai bine astăzi, ca echipă. Eu nu am simţit bine mingea la retur, iar în faţa unei perechi ca Mannarino şi Pouille, simţeam că trebuie să punem accent mai mult pe retur. Iar astăzi, retururile nu le-am executat cum trebuie. Aşa am ajuns în tiebreak, unde ei au jucat mai bine. În setul doi, din nou, ne-au făcut break de două ori, dar noi am încercat să revenim în meci şi am făcut-o bine. Sunt mulţumit de revenirea pe care am avut-o, ne-am dat şansa să întoarcem meciul şi am făcut-o în mare parte. Am câştigat al doilea set, am simţit cum momentul se schimbă. Dar în decisiv, din nou, în câteva game-uri pe retur, nu am dat suficiente retururi în teren ca să punem presiune pe ei. A venit game-ul salvat de Juls pe serviciu de la 15-40, apoi game-ul meu, în care au fost câteva puncte câştigătoare din partea lor. Asta a fost astăzi”, a declarat Horia Tecău, la finalul partidei.

„Din păcate nu am reuşit să executăm mai bine şi să câştigăm mai multe puncte pe retur. Nu am dat suficiente retururi pentru a inra în puncte şi a avea şansa de a veni mai des la fileu. Am greşit mult la retur şi pe al doilea serviciu şi nu ne-am oferit şanse. Vom rezolva problemele prin multă muncă pe terenul de antrenament”, a declarat Tecău.

Horia Tecău şi Jean-Julien Rojer, cotaţi cu prima şansă la trofeu în proba de dublu de la Australian Open, au fost eliminaţi marţi dimineaţă în faza sferturilor de finală, de perechea franceză formată din Adrian Mannarino şi Lucas Pouille, scor 6-7(5), 7-6(2), 4-6.

Pentru un loc în finală, francezii se vor duela cu perechea cap de serie 7, formată din Jamie Murray şi Bruno Soares (Marea Britanie / Brazilia).

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!