Tehnici de coafat pentru bucle superbe

Articol publicat in sectiunea Femina pe data 25 septembrie 2014

Charlize Theron_curly hairPărul ondulat arată senzaţional şi dacă n-ai fost înzestrată de natură cu aşa o podoabă capilară, există multe modalităţi pentru a-ţi face buclele mult dorite. Iată câteva dintre ustensilele care ţi-ar putea fi utile pentru a-ţi ondula părul.

 

Bucle cu ondulatorul

Un mod

tradiţional de a-ţi încreţi părul este ondulatorul. Faţă de acum câţiva ani, ondulatoarele de acum sunt mult mai performante, învelişul lor cu teflon sau tourmaline protejează firul de păr, iar căldura degajată nu mai are aceleaşi efecte nocive ca înainte. Tot ce trebuie să faci este să îţi speli părul, apoi să îl ştergi foarte bine cu un prosop. Când este aproape uscat, aplică pe lungime un produs pentru protecţie termică, după care, cu răbdare, ondulează fiecare şuviţă în parte. La final, lasă-ţi părul pe spate şi trece-ţi gentil degetele prin el. Adaugă puţin fixativ şi gata!

 

Bucle naturale cu foehn cu difuzor

Această variantă de ondulare este indicată doamnelor şi domnişoarelor cu păr mediu sau lung, uşor buclat în mod natural. Tehnica este simplă şi extrem de eficientă ca şi timp alocat. Paşii sunt următorii: spălat, uscat, aplicat spumă, lăsat capul în jos, în faţă şi plasarea şuviţelor pe dinţii difuzorului. Mai uşor nici că se poate.

 

Bucle realizate cu placa de îndreptat

Buclele făcute cu presa arată incredibil. Sunt elastice, bine definite, aproape că frizează perfecţiunea. Pentru a te putea bucura de ele, trebuie să respecţi două reguli de aur: placa să fie una cu capete rotunjite, varianta sleek, iar temperatura să fie de minim 180 grade Celsius. Paşii de bază se aseamănă cu cei enumeraţi mai sus. Trebuie să îţi speli bine părul, să îl usuci, să îl împarţi în şuviţe subţiri pe care îl prealabil să le răsfeţi cu un spray protector, după care să te apuci de treabă. Prinzi şuviţa, o rulezi pe braţul presei, după care, cu o mişcare fermă, tragi spre vârf cât de lent poţi. Repeţi procedeul până ondulezi toate cosiţele. Un strop de cremă pentru strălucire la final şi coafura ta e gata!

 

Bucle cu bigudiuri

Dacă optezi pentru această variantă, poţi să alegi între bigudiurile rotunde, fixe, şi benzile flexibile, din material moale. De data asta s-ar putea să ai nevoie de ajutorul unei prietene, deoarece bigudiurile sunt mai dificil de aplicat, mai ales la spate. Aplică-le pe părul umed, imediat după baie. Lasă-le să se zvânte în mod natural ori usucă-te cu foehn-ul dacă te grăbeşti. Desprinde-le cu grijă din păr şi trece-ţi degetele prin el pentru un aspect fresh. Pulverizează puţin fixativ şi răsfaţă vârfurile cu un strop de ceară profesională.

 

Bucle de prinţesă

Poate cea mai simplă modalitate de a-ţi ondula părul este coada împletită. Rămâne să alegi singură dacă vrei o pleiadă de codiţe împletite ori un spic. Pe orice varianta vei miza, efectul va fi acelaşi: păr buclat, cu volum, incredibil de atrăgător.

Autor articol: Diana Roman

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!