Telefonia mobilă, cel mai reclamat serviciu

Articol publicat in sectiunea Social pe data 12 februarie 2016

Aproape jumătate dintre reclamațiile primite în 2015 de autorități au vizat aspecte referitoare la serviciile de telefonie mobilă, în creștere cu 5% față de 2014. Principala nemulțumire a fost relația contractuală cu furnizorii de servicii de comunicații electronice, 40% din totalul reclamațiilor primite de Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) reprezentând sesizări privind derularea acesteia, relatează Mediafax.

La jumătatea anului 2015, românii utilizau 22,7 milioane de cartele SIM active (pe bază de abonament și servicii pre-pay), potrivit ANCOM.

Autoritatea a primit și a soluționat anul trecut peste 2.000 de reclamații de la utilizatorii de comunicații din România, cu 19% mai mult față de anul 2014. Cele mai multe reclamații formulate de utilizatori s-au referit la serviciile de comunicații electronice furnizate de RCS&RDS (15%), Telekom Romania Mobile Communications (12%), Vodafone România (11%), Orange România (10%) și Telekom Romania Communications (10%).

„Dintre toate categoriile de servicii de comunicații electronice (telefonie, internet și retransmisie a programelor audiovizuale), cele mai numeroase plângeri primite de autoritate în anul 2015 se referă la serviciile de telefonie mobilă (44% din totalul problemelor semnalate), urmate de serviciile de acces la internet fix (11%) și serviciile de retransmisie a programelor audiovizuale (9%)”, se arată într-un comunicat al ANCOM.

Calitatea serviciilor de comunicații electronice și serviciilor poștale este un subiect reclamat tot mai des la ANCOM pe fondul creșterii exigenței utilizatorilor, sesizările primite de autoritate în anul 2015 pe această temă fiind de peste 2,5 ori mai numeroase decât cele primite în anul 2014 și reprezentând 35% din totalul reclamațiilor înregistrate la ANCOM.

Alte probleme semnalate de utilizatori anul trecut se referă la neînțelegeri privind modalitatea de facturare a serviciilor (9% din totalul reclamațiilor), portarea numerelor (7%) sau probleme tehnice apărute la furnizarea serviciilor de comunicații electronice (6%).

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!