The Telegraph, cu ochii pe Boc

Articol publicat in sectiunea Politică externă pe data 24 februarie 2014

Liderii religiosi britanici ii cer primarului municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, sa anuleze evacuarile fortate ale romilor, dupa ce acestia au fost nevoiti sa se mute intr-o zona de depozitare a deseurilor chimice.

Un loc murdar si dezolant, locul de depozitare a deseurilor chimice nu este un loc care sa atraga atentia unui politician ambitios precum Emil Boc, fostul premier despre care unii spun ca ar putea tinti o candidatura la alegerile prezidentiale din 2014, scrie The Telegraph.

76 de familii au fost evacuate din casele lor din centru si relocate in locuinte cu o singura camera din groapa de gunoi de la Pata Rat. De asemenea, in zona nu sunt drumuri, asa ca persista noroiul si exista un singur dus comunal pentru 356 de persoane. In plus, copiii se plang de probleme de respiratie, iar dupa ce sosesc la scoala sunt nevoiti sa isi spele noroiul de pe haine, inainte de a intra in clase. Guvernul Boc a transmis, la vremea respectiva, ca fostele locuinte ale romilor trebuie sa fie puse la pamant pentru a face loc unui parc si unei biserici si ca singurul loc disponibil pentru relocarea romilor era groapa de gunoi, mai scrie The Telegraph.


Etichete: , , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!