Telekom, sponsorul naționalei

Articol publicat in sectiunea Fotbal pe data 19 iunie 2015

586 burleanuCompania Telekom este sponsorul principal al echipei naționale de fotbal, în urma încheierii unui parteneriat cu FRF.

Contractul este valabil până la finalul anului 2016, cu posibilitate de prelungire până în 2018 și prevede acordarea unor bonusuri de performanță pentru calificarea la Campionatul European din Franța. Sigla sponsorului va fi inscripționată pe piept, pe echipamentul de antrenament al jucătorilor echipei naționale.

Parteneriatul a fost prezentat într-o conferință de presă și nici reprezentanții FRF, nici cei ai Telekom nu au dorit să dezvăluie valoarea sa. Președintele FRF, Răzvan Burleanu, a declarat că valoarea contractului este una foarte importantă și își dorește ca acest parteneriat să fie pe cel puțin 4 ani.

„Durata contractului se poate prelungi în funcție de performanța sportivă, dar ține cont și de reputație. Acest parteneriat face referire și la bonusuri financiare de performanță. Ne dorim să avem acest parteneriat pe patru ani cel puțin, să prindem și calificarea la Campionatul European și calificarea la Cupa Mondială. Nu aș putea să spun cu exactitate sumele. Acestea sunt niște prevederi contractuale confidențiale. Pot să spun că suma este una foarte importantă. Este prima implicare în piața sportivă a noului grup de companii Telekom România sub noul brand”, a declarat el.

România ocupă primul loc în Grupa F, cu 14 puncte, după disputarea a șase etape din 10, în preliminariile Campionatului European din 2016. Locul 2 este ocupat de Irlanda de Nord, cu 13 puncte, iar pe 3 se află Ungaria, cu 11 puncte. Insulele Feroe sunt pe locul 4, cu 6 puncte, iar Finlanda ocupă locul 5, cu 4 puncte. Grecia a acumulat 2 puncte și este ultima în grupă.

Etapa a șaptea programează pe 4 septembrie partidele Grecia-Finlanda, Insulele Feroe-Irlanda de Nord și Ungaria-România.

Alături de Telekom, naționala mai are un sponsor, Joma, cei care asigură tricourile de joc și care au constituit varianta de avarie, după ce Adidas a decis să încheie parteneriatul pe care-l avea cu naționala României.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!