Tendințele primăverii în încălțăminte

Articol publicat in sectiunea Femina pe data 14 aprilie 2014

moda 2014_primavara incaltaminte_colajÎn sfârșit, primăvara și-a intrat în drepturi, temperaturile blânde îndemnându-ne parcă să spunem la revedere cizmelor și ghetelor îmblănite, și bun venit încălțămintei de primăvară.

Modelele feminine de pantofi ale acestui sezon punctează latura senzuală și delicată a femeii prin barete subțiri, tocuri mini și culori vibrante, în timp ce pantofii statement, cu barete multiple sau tocuri sculpturale cât mai înalte, reprezintă adevărate arme de seducție. 

Încălțăminte de primăvară cu tocuri mini: Kitten heels

Sezonul acesta, îți propunem să renunți pentru o clipă la pantofii cu tocuri amețitoare, în favoarea încălțămintei de primăvară kitten heels, cu tocuri care nu măsoară mai mult de 5-6 cm. Acest model de pantofi cu toc mini aduce un aer retro ținutei tale de zi cu zi și îți conferă la fel de multă feminitate precum pantofii cu tocuri cui. Pentru a fi siguri că satisfac toate gusturi în materie de modă, designerii au creat atât modele clasice, cu vârf ascuțit și barete fine, dar și pantofi în culori electrizante, cu ținte sau alte detalii metalice. 

Saboții revin în topul încălțămintei de primăvară

Moda actuală a fost puternic influențată de stilul anilor ’60-’70, saboții fiind piesa cheie a acelor vremuri. Designerii au dat frâu liber imaginației, realizând modele cât mai variate de saboți: de la pantofi cu vârful ascuțit sau cu botul ușor pătrat, până la încălțări cu platforme sau tocuri sculpturale. Podiumurile au dezvăluit încălțăminte de primăvară în culori puternice, menită să înveselească orice ținută, dar și nuanțe sobre (non-culori, pasteluri și nude-uri), perfecte pentru fashionistele conservatoare.

Se păstrează comoditatea străvechilor saboți concepuți de către olandezi, atribut care, combinat cu un design minimalist, cât mai actual, transformă aceste încălțări în pantofii de primăvară must-have. 

Încălțăminte de primăvară cu influențe masculine: Mocasinii

Credeai că am împrumutat deja tot ce se putea din garderoba masculină? Ei bine, pentru sezonul cald al anului 2014, designerii îți propun să îți îndrepți atenția către mocasinii comozi și foarte versatili. Clasici, cu ciucuri sau cu ținte, lanțuri și catarame cu influențe punk, mocasinii reprezintă încălțămintea de primăvară ideală pentru zilele însorite de primăvară, în care vrei să adaugi o notă șic ținutei tale. Asortează-i la o ținută cu influențe masculine, formată dintr-o pereche de blugi boyfriend și o cămașă albă. 

Botine pentru sezonul cald

Botinele pentru sezonul cald 2014 exprimă senzualitate prin baretele multiple care susțin piciorul asemenea unui corset. Marii designeri propun modele fetiș de încălțăminte, cu tocuri cât mai înalte, barete care urcă deasupra gleznei și decupaje inedite.

Botinele pline, cu vârful decupat, sunt încălțările perfecte pentru a face tranziția dintre primăvară și vară, în timp ce modelele mai decupate, cu multe barete, șireturi și catarame pot fi purtate chiar și pe timp de vară. 

Încălțăminte sport de primăvară

Inspirate de stilul de viață relaxat al sportivilor de performanță, casele de modă precum DKNY, Marc Jacobs sau Hilfiger au conceput cele mai spectaculoase modele de încălțăminte de primăvară cu influențe sport. Pe lângă acele modele clasice de teniși, cu platformă ascunsă, în peisajul actual al modei a fost readus aerul lejer al anilor ’90 prin pantofii sport cu talpa dreaptă, supradimensionată.

Nu lipsesc culorile puternice, imprimeurile nonconformiste sau aplicațiile metalice, care promit să facă din pantofii cu influențe sport adevărate piese statement, potrivite chiar și pentru ținutele feminine și delicate. 

Încălțăminte de primăvară cu vârf ascuțit, toc cui și barete subțiri

Sezonul acesta, designerii au combinat cele mai senzuale detalii, realizând astfel încălțămintea de primăvară perfectă, care să sublinieze frumusețea piciorului și implicit silueta feminină. Pantofii cu vârf ascuțit, toc amețitor și baretă pe gleznă, în forma de T sau cu diverse detalii decorative, arhitecturale, reprezintă o adevărată declarație de feminitate și stil.

Vârful ascuțit și tocul cui al acestor modele de încălțăminte de primăvară alungesc vizibil picioarele, în timp ce baretele subțiri conferă susținere, aducând totodată un aer ușor retro look-ului tău. Mizează pe texturi metalizate și strălucitoare, pe pantofi monocromatici sau încalță pantofi sexy în nuanțe puternice, dacă vrei să adopți un look ușor nonconformist.

Acestea sunt principalele tendințe conturate de marii designeri în materie de încălțăminte de primăvară. Nu îți mai rămâne decât să-ți alegi modelele care te reprezintă și să pornești în căutarea pantofilor perfecți!

Autor articol: Diana Roman

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!