Țenter, la Alba Fehervar

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 5 iunie 2014

537 marcel tenterMarcel Ţenter, antrenorul naţionalei de baschet masculin, a anunțat că din sezonul viitor va pregăti formaţia ungară Alba Fehervar, campioana din 2013, cu care a semnat un contract valabil pe 2 ani.

„Am semnat pe 2 ani, este un club cu mare tradiţie în Ungaria. După cinci sezoane petrecute ca antrenor principal în România, am decis că e timpul să plec în străinătate. La fel ca primul sezon ca jucător în străinătate a fost în Ungaria, la fel şi cel de antrenor afară din ţară se întâmplă să fie în Ungaria. Sper că este o decizie bună”, a spus el.

„Cel mai important lucru în acest moment este formarea lotului pentru sezonul viitor, e voie doar cu trei străini în prima ligă din Ungaria, aşa că negocierile se poartă în primul rând cu jucătorii de acolo, din ţară. În aceste condiţii este greu de crezut că aş putea aduce jucători români, oricât de mult mi-aş dori asta”, a mai spus Ţenter, prezentat deja oficial la Alba Fehervar.

El se va prezenta la reunirea lotului noii sale echipe la finalul lunii august, primul obiectiv fiind clasarea în primele patru locuri în viitorul sezon intern.

Marcel Ţenter, care a rămas şi antrenorul echipei naţionale, a activat la nivel de club la Gaz Metan Mediaş din vara anului 2012, perioadă în care a câştigat Cupa României şi a dus clubul de două ori în grupele principale ale FIBA Eurochallenge.

Cea mai cunoscută performanţă a sa ca antrenor este câştigarea titlului naţional cu U Mobitelco Cluj în anul 2011.

Alba Fehervar a fost eliminată în sezonul care a trecut din primul tur din play-off de Soproon KC, evoluând şi în grupele Eurocup, cotată ca a doua competiţie valorică a continentului, cu un final care a adus două victorii şi opt înfrângeri.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!