Teoria smecheriei

Articol publicat in sectiunea Editorial Sport pe data 3 februarie 2014

Keseru, Papp, Zicu, Mutu…sunt doar cateva dintre numele care s-au intors acasa. Stranieri de ceva vreme, au ales din nou drumul Romaniei, la echipe cu pretentii mai mari sau mai mici. Bine, in general la echipe cu pretentii mari, conforme pretentiilor lor.

Iar presa nu se mai poate opri sa remarce si sa laude aceste, sa le spunem “repatrieri”, unele care ar duce la cresterea valorii campionatului intern si, implicit, la un plus de valoare in competitiile externe. in cupele europene, mai precis.

Sa spunem lucrurilor pe nume. Nici unul dintre acesti fotbalisti nu s-a intors acasa din postura de jucator al unei echipe de top. Mai mult, unii dintre ei nu s-au intors nici macar din postura de titular al unei echipe de mana a doua, lustruind banca de rezerve la echipe care uneori ne-au ajuns la cunostinta chiar prin intermediul lor. Tocmai din acest punct de vedere nu vad cu ce ar putea contribui la o situatie mai buna a fotbalului romanesc. A, este vorba de experienta avuta afara, in campionatele uneori puternice ale lumii? Credeti-ma, nu ne foloseste.

Aici este Liga I, aici se inchid vestiarele, jucatorii nu au apa calda, exista doua Universitati Craiova, jucatorii nu primesc salariile si timp de 6 luni la rand, patronii infunda puscariile, altora la iau foc blocurile pe care le-au construit si. De ce experienta sa fie nevoie intr-o liga condusa deja de un patron de trattorie si intr-un fotbal care mai are putin si ajunge direct si iremediabil pe mana samsarilor Becali?

Asa ca eu zic sa nu visam, jucatorii acestia nu vor ajuta cu nimic. Dimpotriva, au sosit acasa sa “moara” frumos, sa manance o pizza cinstita si, in scurt timp, sa bea una mica alaturi de Mafiotu’ Becali.

Si, ca-n fabuloasa sa teorie a smecheriei, acesta le va da 1 milion sa parcheze linistiti fotbalul.

Autor articol: Bogdan Constantinescu
Etichete: , , , , , , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!